Home / slideshow / KNVB kiest voor jaar uitstel vijfde klasse zaterdag

KNVB kiest voor jaar uitstel vijfde klasse zaterdag

De KNVB stelt de introductie van de vijfde klasse zaterdag in het district West 1 met een jaar uit. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis die de amateurvoetballerij inmiddels alweer vier maanden stillegt.

Door de huidige pandemie zal de promotie-/degradatieregeling zeker niet worden gehanteerd. Mocht tijdens dit seizoen alsnog de eerste helft van het competitiejaar worden uitgespeeld, dan ziet de KNVB in deze aangepaste promotie-/degradatieregeling onvoldoende mogelijkheden om de vijfde klasse zaterdag voor het seizoen 2021/2022 in te voeren. Komend seizoen is het voor de vierdeklassers wél mogelijk dat zij naar de vijfde klasse zaterdag degraderen.

De bond zet de vijfde klasse zaterdag op, omdat steeds meer clubs voor selectievoetbal op zaterdag kiezen, in plaats van op zondag. Daardoor is het aantal teams en poules op zaterdag de afgelopen jaren flink toegenomen, waardoor promotie op zaterdag lastiger is. Bovendien zorgt het voor grote niveauverschillen en uitslagen, die niet wenselijk zijn. Daarin moet de vijfde klasse verandering brengen.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)