KNVB komt niet uit puzzel met vijf beloftenteams in Derde Divisie zaterdag

De beloftenteams in de Derde Divisie zijn komend seizoen scheef verdeeld. Het is de KNVB niet gelukt om een oplossing te vinden voor de vijf beloftenteams in de Derde Divisie zaterdag. Dat betekent dat OFC in de Derde Divisie zondag slechts één beloftenteam treft: Jong De Graafschap.

De KNVB had een voorkeur om de beloftenteams eerlijk te verdelen over de twee competities. Hiervoor vroeg de voetbalbond medewerking van clubs uit de Derde Divisie, die door de degradatie van UNA vol zat, maar niemand zat erop te wachten om van speeldag te veranderen. Bij de introductie van de Tweede Divisie liet de KNVB nog weten dat degradanten uit de Tweede Divisie rekening moesten houden met het verschuiven naar een andere speeldag.

Uiteindelijk zijn de andere twee degradanten (Jong Vitesse en Jong FC Twente) op zaterdag ingedeeld, ondanks dat daar met Jong FC Volendam, Jong FC Groningen en Jong Almere City al drie ploegen zich handhaafden. De Derde Divisie zondag telt met Jong De Graafschap slechts één beloftenteam. De andere twee beloftenteams van de start (Jong FC Den Bosch en Jong Achilles’29) degradeerden in het eerste seizoen.

Voor volgend seizoen wacht de KNVB opnieuw een klus nu het besloten heeft dat er vanaf 2018/19 maximaal vier beloftenteams in een competitie mogen spelen.

Foto: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!