Home / slideshow / KNVB maakt concept klasse-indelingen bekend

KNVB maakt concept klasse-indelingen bekend

De KNVB heeft vrijdagmiddag de concept klasse-indeling voor het seizoen 2020/2021 bekend gemaakt. Daarin vallen diverse zaken op: een aantal fusies, clubs die zich terugtrekken of stoppen op een bepaalde dag, zijn nog niet verwerkt. Hierdoor zal er zeker nog het één en ander wijzigen. We zetten de opvallendste zaken op een rijtje.

Incompleet

Het lijkt erop dat de KNVB alleen expliciet gemelde wijzigingen heeft verwerkt. Zo staat Quick ’20 bijvoorbeeld nog in de Hoofdklasse zondag, terwijl die club al maanden geleden besloot om te stoppen met selectievoetbal op zondag. Of bijvoorbeeld Atletico Amsterdam, dat stopt in de vierde klasse zondag, maar hier nog wel vermeld staat. Het betekent dus ook dat nog een aantal ploegen in de komende tijd alsnog promotienieuws zal krijgen.

Nog één plek vrij in de eerste klasse zondag

Uit de eerste klasse zondag van het afgelopen seizoen, zijn maar liefst 3 teams volgend seizoen niet meer terug te zien: De Meern, Papendorp en Zaanlandia. Met promovendi Hillegom en Assendelft zijn 2 van de 3 lege plekken al weer opgevuld. Er moet dus nog één ploeg bij om de competitie van 14 vol te maken, maar dat lijkt lastig te worden. Alleen in Oost en Zuid II zijn er meer dan 14 teams voor de eerste klasse zondag op dit moment.

Ruimte om te schuiven in de tweede klasse zondag

In de ‘Amsterdamse’ tweede klasse zondag ontstonden twee lege plekken. Kampong promoveert naar de eerste klasse en Zeeburgia stopt op zondag. De Meer komt daar meteen weer bij als promovendus, maar dan blijft er nog een plekje over. Er kan dus wat geschoven worden in de indeling. Het meest logisch zou zijn om IVV erbij te plaatsen. De ploeg uit Landsmeer speelde afgelopen seizoen tegen ploegen uit de kop van Noord-Holland.

Nog 27 ploegen over in de vijfde klasse zondag

Door het stoppen van diverse teams zijn er in de concept-indeling nog 27 teams over in de vijfde klasse zondag in West I. Dat zullen er dus nog wat minder worden, aangezien de KNVB dus niet alles nog heeft verwerkt. Wat ook opvalt in de vijfde klasse is dat De Volewijckers hier lijkt te starten met een nieuw team.

De complete concept-indeling is te vinden op de website van de KNVB. Vanaf 1 juli wil de bond de definitieve indelingen bekend gaan maken.

Send this to a friend