Home / slideshow / KNVB maakt zich op voor competitiehervatting

KNVB maakt zich op voor competitiehervatting

Het kabinet liet dinsdagavond weten dat de KNVB het competitieseizoen weer mag hervatten. Hoewel op 28 januari het definitieve besluit valt voor de komende maanden, nam de Nederlandse bond al enkele beslissingen.

De topprioriteit van de KNVB is om de competitie na twee afgebroken seizoenen af te maken. Aangezien er de laatste twee maanden geen voetbal mogelijk was, maakt het zich echter zorgen of het voetbaljaar daadwerkelijk tot een normaal einde kan komen. De KNVB meldt op de eigen website dat het intern daarom druk in overleg is om mogelijke scenario’s uit te werken en de komende maanden vorm te geven.

Om ruimte te scheppen meldt de bond echter wél alvast dat de districtbeker geen doorgang meer kan vinden. Volgens de KNVB drukt het toernooi op verschillende speeldagen, waardoor het alleen maar moeilijker zou zijn om de competitie af te maken. “We geven prioriteit aan het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie”, laat het dan ook weten.

In het weekend van 5 en 6 februari moeten de eerste inhaalwedstrijden plaatsvinden, waarna snel de speelrondes moeten verdergaan. Hoe de tweede seizoenshelft er verder uit komt te zien, houdt de KNVB echter nog in het midden. Aankomende vrijdag vindt een overleg plaats waarbij de organisatie tot een definitieve besluitvorming komt.

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend