KNVB met ‘T Knooppunt en andere clubs in gesprek over play-offs

De KNVB heeft het besluit van de beroepscommissie na de straf van ‘T Knooppunt gerespecteerd. De straf om de Amsterdamse zaalvoetballers uit de competitie te nemen is teruggedraaid. Vanavond (dinsdag) wordt de eerder uitgestelde wedstrijd tegen Hovocubo ingehaald, woensdagavond gaat ‘T Knooppunt met de KNVB en alle clubs in gesprek over de play-offs.

Zeer waarschijnlijk zullen de play-offs voor het landskampioenschap vrijdag 12 mei van start gaan, een week later dan gepland. Ongeacht het resultaat van de wedstrijd tegen Hovocubo – zodat alle ploegen op 22 wedstrijden eindigen – is ‘T Knooppunt als koploper geplaatst voor deze play-offs Op zeer korte termijn wordt een nieuwe wedstrijdschema opgesteld, in samenspraak met de clubs (Hovocubo, FC Marlene en FC Eindhoven).

De wedstrijd tussen Hovocubo werd uitgesteld omdat ‘T Knooppunt een dag daarvoor werd gestraft voor de ongeregeldheden tijdens en na de bekerfinale tegen FC Marlene. Hier zijn de Amsterdammers afgelopen vrijdag van vrijgesproken. Desondanks heeft de clubleiding besloten tot nader order zonder supporters te spelen. “Wij zullen in goed overleg met de KNVB bepalen hoe lang deze spijtige maatregel van kracht blijft”, luidt een verklaring op de website van de club.

Op basis van de eindstand in de eredivisie zaalvoetbal komt ‘T Knooppunt in de halve finale van de play-offs uitgerekend FC Marlene tegen, dat op de vierde plaats eindigde. Vorig seizoen ging het ook al mis in de halve eindstrijd. Nadat vorig seizoen in de finale van stadgenoot ASV Lebo werd verloren, aast de ploeg van Carmelo Nieddu nu op de landstitel.

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)