KNVB neemt schorsingen mee naar nieuw seizoen

Op 5 of 6 september start het nieuwe seizoen 2015/2016, maar daar zal niet iedereen met een schone lei van start gaan. Openstaande schorsingen worden namelijk door de KNVB meegenomen naar het nieuwe seizoen. Spelers die in de laatste wedstrijden van het seizoen werden geschorst, kunnen dus nog enkele wedstrijden moeten toekijken.

De uitsluitingen gelden voor zowel beker- als competitiewedstrijden en voor het team waarin de straf is opgelopen. Zolang dit team deze wedstrijden(en) nog niet heeft gespeeld, mag de speler ook niet in een ander team uitkomen. De registraties van gele kaarten van het afgelopen seizoen komen wel te vervallen. Iedere speler begint het nieuwe seizoen dus met nul registraties.

De openstaande straffen zijn voor de clubs zichtbaar in Sportlink, onder Wedstrijdzaken en het tabblad Tuchtzaken. Bij het instellen op 2014/2015 verschijnt automatisch ook het seizoen 2015/2016. De straffen zijn zichtbaar onder het subtabblad Uitsluitingen & schorsingen. Door het wedstrijdprogramma van 2014/2015 te raadplegen, kan de club met het aftrekken van het aantal wedstrijden na de ingangsdatum van de uitsluiting bekijken hoe lang de straf nog open staat.

Spelers die in de laatste competitiewedstrijd(en) of nacompetitie van het veld werden gestuurd of hun zoveelste gele kaart ontvingen, zullen dus waarschijnlijk nog even moeten toekijken bij de start van de competitie. Ook de bekerwedstrijden gelden, waardoor zelfs straffen van een jaar geleden nog kunnen gelden.

Foto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)