Home / slideshow / KNVB neemt uiterlijk in de week van 9 februari beslissing over competitiehervatting

KNVB neemt uiterlijk in de week van 9 februari beslissing over competitiehervatting

Voetbalverenigingen blijven tot minimaal 9 februari aan de huidige maatregelen van de lockdown vastzitten. Desondanks beschouwt de KNVB het seizoen nog niet als verloren. De bond stelt dat er nog altijd twee scenario’s aanwezig zijn om te zorgen voor een herstart van het seniorenvoetbal in de amateurwereld.

Door de lockdown die in december startte, is het onmogelijk om de huidige competitie volledig uit te spelen. Daarom heeft de KNVB nog twee scenario’s op tafel liggen: de huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld óf het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft. “Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s”, schrijft de KNVB. De bond acht beide scenario’s vooralsnog realistisch en haalbaar.

Voorlopig zit de KNVB in de wachtkamer. Zodra het kabinet beslist dat versoepelingen in de sportwereld mogelijk zijn, kan het naar een plan toewerken. “Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)