KNVB nog niet met handen in het haar

Hoofd wedstrijdzaken van de KNVB district West 1 Dick Doornebosch zit nog niet met zijn handen in het haar vanwege de vele afgelastingen. “Daar lopen we veel te lang voor mee.” Toch moet er snel weer gevoetbald gaan worden anders is er wel een probleem.

De weersverwachting voor komende week ziet er niet rooskleurig uit dus de kans dat er komend weekend wel gespeeld zal worden is klein. Doornebosch: “ We hebben morgen (dinsdag, red.) overleg maar zoals het er nu naar uitziet hebben we nog maar een weekend over waarop we in kunnen halen. Anders moeten we echt midweeks gaan spelen. En in het meest negatieve verhaal moeten we de nacompetitie uitstellen.”

De wedstrijden die afgelopen weekend werden afgelast worden met Pasen ingehaald. De zaterdagteams spelen extra op tweede paasdag en de zondag teams zullen paaszaterdag inhalen. De eerder afgelaste wedstrijden (als het gaat om incidentele wedstrijden) zullen midweeks worden ingehaald. Doornebosch: “ Die midweekse wedstrijden zullen voorlopig nog niet worden gepland. We willen ze niet eerder laten beginnen dan 19:30 uur. Dus dat betekent dat we dat op zijn vroegst pas eind maart kunnen doen in verband met het licht.”

Als we komend weekend weer niet kunnen spelen dan zullen die wedstrijden worden verschoven naar het weekend van 27 en 28 april. Krijgen we daarna nog een volledig programma dat niet door gaat dan is er wel een probleem. Doornebosch: “ Dan hebben we inderdaad geen vrije data meer. We zullen dan de nacompetitie moeten opschuiven en midweeks moeten gaan spelen maar daar ben ik gene voorstander van. Voor de clubs betekent dat lagere kantine inkomsten en voor de spelers wordt het wel erg haasten vanuit hun werk. Dat hebben we dus liever niet.”

De laatste speelronde (26) staat gepland voor 11 en 12 mei. De nacompetitie loopt tot en met 15 juni.

Het is dus  voor iedereen te hopen dat we snel weer kunnen spelen. Het programma voor komend weekend staat inmiddels op de klassenpagina’s. Volgende week worden de wedstrijden van 9 en 10 december ingehaald.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSC