KNVB past schema nacompetitie aan

Terwijl er nog vijf speelronden te gaan zijn, heeft de KNVB het programma voor de nacompetitie alvast vrijgegeven. Het meest opvallende in het programma is dat dit seizoen niet welke periodetitel, maar de positie op de eindstand bepalend is voor de tegenstander van periodekampioenen. Op 20/21 mei start de nacompetitie (met uitzondering van de landelijke divisies), die op 10/11 juni eindigt.

De eerste periodekampioenen weten dus nog niet waar zij aan toe zijn voor de nacompetitie. Nu zal er door de KNVB gekeken worden naar de hoogst geëindigde periodekampioen, de één na hoogst geëindigde periodekampioen (in onze schema’s ‘middelste periodekampioen’) en de laagst geëindigde periodekampioen. Wanneer in de eindstand blijkt dat de kampioen ook een periodetitel heeft gewonnen, dan schuift deze periodetitel door naar het hoogst geëindigde team in de eindstand zonder periodetitel, nadat alle periodes zijn verdeeld.

De schema’s en speeldata zijn nog onder voorbehoud, omdat de opzet ook gewijzigd kan worden wanneer clubs aangeven te zullen stoppen met hun eerste elftal. Daarnaast kunnen ook beslissingswedstrijden voor kampioenschap of rechtstreekse degradatie (die worden gespeeld in het weekend van 20/21 mei) voor uitstel van de nacompetitie zorgen.

Kijk hier voor het programma in de nacompetitie voor zaterdagteams.

Kijk hier voor het programma in de nacompetitie voor zondagteams.

Foto boven: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)