KNVB: Regio Cup definitief van de baan

De KNVB heeft besloten dat de Regio Cup definitief niet meer mogelijk is. Waar de Nederlandse voetbalbond eerder nog hoopte dat er in mei en juni regionale wedstrijden konden plaatsvinden, gooide het donderdag de handdoek zelf in de ring.

Het kabinet liet eerder weten dat het de eerstvolgende mogelijkheid voor versoepelingen opschuift van 11 naar 18 mei. Aangezien de KNVB voor de seniorenteams twee tot drie weken voorbereidingstijd aanhoudt, zou er dan pas in het weekend van 5 en 6 juni de eerste wedstrijden plaatsvinden. Naar het oordeel van de KNVB is er dan nog onvoldoende tijd om een toernooivorm af te werken. Overigens blijft de mogelijkheid voor de jeugd wel openstaan.

“De KNVB wil alle reële opties zo lang mogelijk openhouden en niet zelf onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden wegstrepen”, stelt Jan Dirk van der Zee. “Daarom hebben we ons gedurende de coronatijd telkens flexibel getoond en bij de overheid eerst ons ‘Plan B’ en daarna de KNVB Regiocup, als alternatief voor de competities, aangedragen. We blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en we blijven actief zoeken naar mogelijkheden. Wij hadden namelijk heel graag gezien dat men inmiddels weer normaal en veilig in de buitenlucht kon voetballen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)