KNVB Regio Cup geldt als alternatief voor uitspelen competities

Vanavond staat de persconferentie van minister-president Mark Rutte en Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge weer op het programma. Hoewel kinderen vanaf 8 februari weer naar school mogen, lijkt het overgrote deel van de maatregelen voorlopig te blijven gelden. Daarom houdt de KNVB serieus rekening ermee dat de competities geen vervolg meer krijgen. Mocht dit het geval zijn, dan komt de bond met kleinschalige regionale competities voor amateurverenigingen: de KNVB Regio Cup.

Dit plan heeft in ieder geval betrekking voor de teams in de Categorie B: veld, zaal en pupillen. De startdatum en duur van de KNVB Regio Cup zijn afhankelijk van hoelang de beperkingen blijven. Met de regionale aanpak hoopt de KNVB een oplossing te vinden voor de reisafstanden. Bovendien zorgt het voor aantrekkelijke lokale derby’s. De Categorie B zal standaard meedoen aan de KNVB Regio Cup, tenzij clubs of teams zich afmelden voor het toernooi. Over de verdere invulling van het toernooi kan de KNVB nog niets zeggen: dat heeft te maken met hoelang er dit seizoen nog gevoetbald kan worden.

Voor de Categorie A geldt voorlopig dat er verschillende scenario’s op tafel liggen om de competities alsnog een vervolg te geven. Woensdag komt de KNVB naar buiten met een routekaart met alle deadlines en mogelijkheden voor de competities. Als de competities voor de Categorie A ook geen doorgang kunnen vinden, dan zullen deze eveneens aansluiten bij de KNVB Regio Cup. De KNVB zal dan inventariseren welke clubs willen meedoen.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)