Home / slideshow / KNVB schrapt competitievoetbal tot 22 januari

KNVB schrapt competitievoetbal tot 22 januari

De KNVB heeft laten weten dat alle competitiewedstrijden in het amateurvoetbal tot en met vrijdag 21 januari geen doorgang kunnen vinden. De Nederlandse bond hoopt op 14 januari goed bericht te ontvangen, aangezien het kabinet de huidige maatregelen dan nogmaals onder de loep neemt.

Het vorige kabinet maakte eind 2021 bekend dat sporten voortaan tot 17:00 uur is toegestaan. Hoewel de wedstrijden in het weekend dan wel konden doorgaan, was het voor amateurclubs onmogelijk om door te blijven trainen. Het zorgde ervoor dat de KNVB gedwongen de beslissing moest nemen om de competities te stoppen. De bond hoopt dat daarin snel verandering komt.

“Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario’s voor het vervolg van de competitie”, laat Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, op de officiële website van de KNVB weten. “Afhankelijk van de nieuwe maatregelen informeren we alle verenigingen zo volledig mogelijk hoe dat gaat verlopen. We hopen natuurlijk dat het kabinet de huidige beperkingen voor de sport gaat versoepelen.”

Meerdere politieke partijen zetten erop in dat sporten tot de essentiële sectoren gaat behoren. Het zou betekenen dat de voetbalcompetities weer snel doorgang kunnen vinden, een scenario waarop Van der Zee eveneens hoopt. “Sporten is essentieel voor een goede gezondheid en zou als essentiële sector meer mogelijkheden moeten krijgen dan nu. Op dit moment kunnen 1,2 miljoen amateurvoetballers amper sporten en zitten vooral thuis.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend