KNVB stelt bekendmaking competitieprogramma Tweede en Derde Divisie uit

Het competitieprogramma van de Tweede en Derde Divisie wordt woensdagavond nog niet bekendgemaakt. Dit was aanvankelijk de bedoeling tijdens de bijeenkomst met alle clubs in Zeist, maar de KNVB dit na alle ophef over de beloftenteams voorlopig uitgesteld.

De oorzaak hiervan is de commotie vanwege de vijf beloftenteams in de Derde Divisie zaterdag: Jong Vitesse, Jong FC Twente, Jong FC Volendam, Jong Almere City en Jong FC Groningen. Bijna alle amateurclubs zijn hierop tegen, omdat dit scheef verdeeld is in vergelijking met de Tweede Divisie (Jong Sparta) en Derde Divisie zondag (Jong De Graafschap). Het verzet tegen de beloftenteams maakte zoveel los dat de KNVB zelfs heeft besloten dat er de komende twee jaar geen extra beloftenteams worden toegevoegd aan de voetbalpiramide, zoals werd aangekondigd.

Tot nader order wordt de bekendmaking van het competitieprogramma opgeschort. De KNVB kan niet zeggen wanneer de schema’s voor het nieuwe seizoen wel gepubliceerd zullen worden. AFC en De Dijk komen volgend seizoen in de Tweede Divisie uit, OFC speelt in de Derde Divisie zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!