KNVB wil extra beloftenteams laten instromen in Derde Divisie en Hoofdklasse

De KNVB wil in het seizoen 2018/19 extra plaats maken voor de doorstroming van acht beloftenteams in de top van de voetbalpiramide. De voetbalbond was verrast door de enorme hoeveelheid aanmeldingen en denkt nu een compromis te hebben gevonden om deze hier ook deel van te kunnen laten uitmaken, zo meldt Voetbal International.

In een voorstel dat op woensdag 28 juni in Zeist wordt gepresenteerd staat vermeld dat achttien clubs komend seizoen een onderlinge competitie afwerken voor twee plekken in de Derde Divisie en zes in de Hoofdklasse. Deze clubs (waaronder Feyenoord en SC Heerenveen) willen immers niet, zoals de reglementen voorschrijven, onderaan beginnen. De tien overgebleven beloftenteams spelen vanaf het seizoen 2018/19 in een nieuwe competitie waaruit jaarlijks de twee beste ploegen de plaats van de twee laagst geklasseerde beloftenteams innemen.

Als compromis voor deze invoering, waardoor ook de promotiekansen richting de Hoofdklasse en Derde Divisie afnemen, stelt de KNVB voor om een maximaal aantal van vier beloftenteams per competitie in te voeren. Met de huidige problemen in de Derde Divisie (vijf Jong-elftallen in de zaterdagafdeling) is dat een kleine opluchting voor de amateurclubs, die desondanks nog altijd niet te spreken zijn over beloftenteams. Enkele kritische punten zijn door de KNVB op de agenda gezet om te bespreken in Zeist.

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)