KNVB stelt ontknoping zondag vijfde klasse C uit

Dat de zondag vijfde klasse C niet echt een goed competitie verloop heeft moge duidelijk zijn nadat er vijf teams uit de competitie zijn verdwenen sinds de start van het seizoen. Deze afdeling telt nu nog maar vijf clubs. De resterende wedstrijden zijn door de KNVB voorlopig uitgesteld.

Heemstede, Parkstad en THB verdwenen al om diverse redenen uit de competitie. Op 17 maart werden Sloterdijk en HYS door de KNVB  uit de competitie gehaald wegens ongeregeldheden tijdens het onderlinge duel. Sloterdijk is in beroep gegaan en tot dat die zaak behandelt is en er een uitspraak is, worden er dus geen wedstrijden meer gespeeld.

Momenteel moeten de overige zes clubs dus in de wachtkamer. DEVO’58 en OSC lijken al uitgespeeld terwijl de andere vier clubs nog een wedstrijd moeten spelen. Als de stand zo blijft en Eendracht’82 en Waterloo hun laatste wedstrijd winnen zal er een beslissingswedstrijd volgen om het kampioenschap. Waterloo heeft ook nog een beroepszaak lopen wegens een punt in mindering die ze hebben gehad.

Bram Groot, woordvoerder KNVB zegt tegen Voetbal in Haarlem: “Om het einde van de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, hebben we besloten om – tot er een uitspraak is in het hoger beroep van Sloterdijk en HYS – geen wedstrijden te laten spelen. Deze week of volgende week verwachten we een uitspraak in dit hoger beroep.” Daarna worden er weer wedstrijden ingepland.

Klik hier voor de stand in de zondag vijfde klasse C Door alle wijzigingen durende het seizoen kloppen de periodestanden in 5C op onze site niet. Ook op de site van de KNVB zijn ze niet correct weergegeven.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!