Zes clubs over in 5C nadat KNVB Sloterdijk en HYS uit competitie haalt

De KNVB heeft Sloterdijk en het Haarlemse HYS uit de competitie gehaald. Beide clubs uit de vijfde klasse C hebben nog de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak. Aanleiding is het onderling gestaakte duel op 14 februari.

Na een overtreding op Yasin Tamul van Sloterdijk ontving Burak Karacayli van HYS de rode kaart. Volgens scheidsrechter Sprengers zou Karacayli  daarna Tamul hebben geslagen op het hoofd terwijl hij op de grond lag. Het was de derde rode kaart aan Haarlemse kant terwijl Sloterdijk nog geen enkele kaart had ontvangen. Daarna ontstond er wat duw- en trekwerk en liep er een man met een mes het veld op. Het gebeurde allemaal een kwartier voor tijd bij een 2-1 voorsprong voor Sloterdijk.

Sloterdijk-voorzitter Jan Scholte: “Zowel de scheidsrechter als de waarnemer hebben verklaard dat er een massale vechtpartij heeft plaats gevonden en dan word je dus uit de competitie genomen. Dat is absoluut niet gebeurd. We hebben meer dan tien verklaringen van aanwezigen (spelers, toeschouwers) opgestuurd die vertellen dat er geen massale vechtpartij heeft plaats gevonden. En daar zitten ook mensen bij die bij de politie werken. Er was natuurlijk wel de nodige commotie, maar gevochten is er zeker niet. Ik denk dat die man met het mes de zaak natuurlijk wel verergerd heeft, maar wij kennen die man niet en de politie wil er ook niets over kwijt.”

Scholte voelt zich met Sloterdijk met zijn rug tegen de muur gezet en heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Scholte: “ We hebben een mail gehad van de KNVB waarin staat dat we uit de competitie worden genomen en voorlopig ‘in de wacht’ zijn gezet zoals dat heet. Daarnaast hebben we een boete van 300 euro gekregen. Op basis van de verklaringen van de scheidsrechter en waarnemer, die dus niet kloppen, zijn wij nu de dupe. Het klopt gewoon niet.”

Scholte vind ook er dat er met twee maten wordt gemeten; “Tijdens de bekerwedstijd Ajax – AZ (21 december 2011, red.) werd de keeper van AZ aangevallen door een supporter. Ajax werd toen toch ook niet uit de beker gehaald?”

Sloterdijk wacht nog wel op de onderbouwing van de KNVB , maar zal zeker in beroep gaan tegen de uitspraak van de bond.

Als Sloterdijk en HYS daadwerkelijk uit de competitie worden genomen dan blijven er in de zondag vijfde klasse C nog maar zes clubs over. In een competitie die met elf teams begon zijn Heemstede, Parkstad en THB ook al uit de competitie. Waterloo is al lang kampioen. Zo lang de clubs nog niet definitief uit de competitie zijn genomen zullen wij ze in de stand laten staan.

Lees het hoofdredactioneel commentaar over de toekomst van de vijfde klasse. In 5D zijn ook al drie teams verdwenen sinds de start van de competitie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!