KNVB stopt met zondag zesde klasse

Komend seizoen zal er voor het laatst gespeeld worden in de zesde klasse zondag. Deze zal dan definitief komen te vervallen. Het district West 1 is samen met Zuid het laatste district dat deze klasse nog kent.

Competitieleider Remko Hoek bevestigd dit aan Het Amsterdamsche Voetbal. Hoek: “Komend seizoen zal inderdaad het laatste jaar zijn dat we een zesde klasse hebben. Zo krijgen we in heel Nederland de vijfde klasse zondag als laagste niveau. Alles willen we gelijk hebben.”

Vorig seizoen werd besloten de zaterdag vijfde klasse in West 1 op te doeken. De manier waarop dat gegaan is heeft de KNVB het nodige commentaar opgeleverd. Het niveau in de ‘nieuwe’ vierde klasse was erg wisselend. Clubs die degradeerde uit de derde klasse kwamen ineens met clubs in de afdeling die een jaar eerder nog onderaan in de vijfde klasse eindigden. Dit had tot gevolg dat een aantal clubs zich gedurende de competitie terugtrokken omdat ze wekelijks met ruime cijfers verloren.

Hoek: “Daar hebben we wel van geleerd. We gaan het u dan ook iets anders doen. Iedereen promoveert automatisch naar de vijfde klasse. Omdat we de kampioen wel een voordeel willen geven mogen de kampioenen mee doen in de nacompetitie om een plek in de vierde klasse.”

Het seizoen 2014/2015 is dus het laatste seizoen dat er een zondag zesde klasse is in Nederland. Vanaf het seizoen 2015/2016 is er dus geen zesde klasse meer.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)