Home / slideshow / KNVB uit zorgen over avondklok: “Verdere inperking van sportmogelijkheden zou niet goed zijn”

KNVB uit zorgen over avondklok: “Verdere inperking van sportmogelijkheden zou niet goed zijn”

Waar de amateurvoetbalclubs snel hopen op versoepelingen, is het kabinet vanwege de Britse variant van het coronavirus juist bezig om de maatregelen te verstrengen. Het kabinet hoopt snel een avondklok in te voeren, die tussen 20:00 en 04:00 uur van kracht moet zijn. De KNVB zocht daaropvolgend samen met NOC*NSF dinsdag contact met de overheid, omdat de nieuwe maatregel desastreus zou zijn voor de breedtesport. Dat schrijft de NOS.

De maatregel zou zorgen voor het grotendeels stilleggen van de breedtesport, omdat het trainen van jongeren en ouderen bij verenigingen vaak plaatsvindt tot 23:00 uur. “Vrijwilligers zijn doorgaans enkel in de avonduren actief. Mensen werken overdag, dragen zorg voor de kinderen of volgen onderwijs. Zij kunnen dus overdag niet sporten of bewegen. Dat gebeurt vaak in de avonduren. We moeten afwachten wat de mogelijke maatregel precies inhoudt, maar een verdere inperking van de sportmogelijkheden zou niet goed zijn.”

De bond en sportkoepel vinden bovendien dat mensen ook na achten ’s avonds nog moeten kunnen sporten. “Vanuit de sportwereld gezien zou een avondklok pas om 23.00 uur actief moeten zijn, zodat mensen in de avonduren nog wel na hun werk en schoolactiviteiten kunnen (buiten) sporten”, stelden ze tegen het kabinet. “We zien dat in andere landen ook rekening wordt gehouden met sportbeoefening bij de ingestelde lockdowns, waardoor je de samenleving wel actief en in beweging kan houden.”

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend