Het nieuwe logo van de eredivisie voor vrouwen

KNVB wil Eredivisie vrouwen uitbreiden naar twaalf teams

De KNVB wil het aantal clubs dat in de Eredivisie vrouwen speelt de komende twee jaar uitbreiden naar twaalf verenigingen. Dat zegt de onlangs aangestelde KNVB directeur Jan Dirk van der Zee. Het is de bedoeling dat er volgend seizoen twee clubs bijkomen en het jaar daarop nog eens drie. Vorig seizoen slaagde de KNVB er niet om een achtste club te vinden die zich wilde aansluiten op het hoogste niveau.

Vooral FC Groningen is de voornaamste kandidaat om een ploeg aan de Eredivisie toe te voegen, terwijl de club in een eerder stadium nog aangaf totaal geen interesse te hebben in een vrouwenvoetbalteam.

Het vrouwenvoetbal is tegenwoordig groter dan de hockeysport – 137.000 leden, dat in 2018 moet zijn uitgebreid tot 2018 – en daarom vind de voetbalbond het de hoogste tijd dat er een vrouwenvoetbalbestuur komt binnen de KNVB. Met mensen die kijk hebben op het spel en over daadkracht beschikken.

Naast FC Groningen is de bond ook in gesprek met Vitesse en de Rotterdamse voetbalclubs Sparta, Feyenoord en Excelsior die in dat geval een combinatieteam moeten gaan vormen.

Komende vrijdag gaat de vrouwencompetitie van start met zeven teams waarin alle teams elkaar vier keer in een seizoen treffen. De afgelopen drie seizoenen bestond de competitie uit 14 teams. Naast zeven Nederlandse ploegen werd de competitie toen aangevuld met zeven Belgische teams.

Verslag: Jurgen Boegborn
Bron: Telegraaf.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)