KNVB wil tweede divisie herinvoeren in 2016

De KNVB heeft het plan om een nieuwe competitie te starten. De tweede divisie zal tussen de Jupiler League en de Topklasse moeten komen. Op 29 november zal de KNVB hierover overleg voeren. Op 2 december zal er in de bondsvergadering een beslissing worden genomen.

Het is de bedoeling dat er vanaf het seizoen 2016/2017 moeten worden gestart met de nieuwe landelijke competitie. De plannen voor een tweede divisie zijn bedacht door de Piramide Stuurgroep. Deze commissie onderzoekt de doorstroming van het amateur naar het betaalde voetbal.

In de nieuwe opzet zal de Topklasse wel blijven bestaan. De tweede divisie zal dan een soort tussenstation worden tussen de Topklasse en de Jupiler League. Zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs wordt er vooralsnog niet positief gereageerd op de plannen

Nederland kende al een tweede divisie tussen 1956 en 1971. De divisie werd afgeschaft door een grote sanering in het betaalde voetbal.

Met aangepaste licentievoorwaarden hoopt de KNVB de prof-en amateurclubs zover te krijgen om op de bondsvergadering van 2 december in te stemmen met een verplichte promotie-/degradatieregeling tussen het amateur- en profvoetbal. Op 29 november zal de commissie een voorstel neerleggen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)