Home / Algemeen / Koehorst (Buitenveldert) heeft vertrouwen in overwinning op koploper Wartburgia

Koehorst (Buitenveldert) heeft vertrouwen in overwinning op koploper Wartburgia

Voor de vrouwen van Buitenveldert staat er zaterdag een lastige wedstrijd op het programma. De formatie van trainer Don Koehorst reist dan af naar Sportpark Drieburg, waar ze het moeten opnemen tegen de ongeslagen koploper en stadsgenoot Wartburgia. “Ze zijn natuurlijk goed begonnen, maar hebben wel tegen de mindere tegenstanders gespeeld. De echt sterke teams gaan voor hun nog komen.”

Buitenveldert zelf doet het met een derde plek op de ranglijst ook niet onaardig. Toch vind Koehorst de behaalde elf punten uit de eerste zes wedstrijden veel te weinig. “Daar ben ik minder tevreden over. Met name de nederlaag tegen Barendrecht en het gelijkspel tegen RKHVV waren wat mij betreft onnodig.”

Hoewel Wartburgia dit seizoen al haar zes wedstrijden wist te winnen heeft Koehorst alle vertrouwen in een goede afloop. “We hebben de afgelopen drie wedstrijden gewonnen van drie ook goede tegenstanders en iedereen is op dit moment fit. Twee jaar geleden begon Wartburgia ook enorm goed maar wie werd er uiteindelijk kampioen?”

De clash tussen Buitenveldert en Wartburgia levert altijd veel spektakel op. Foto: Wiljo van Nuland
De clash tussen Buitenveldert en Wartburgia levert altijd veel spektakel op. Foto: Wiljo van Nuland

De ontmoeting tussen Buitenveldert en Wartburgia is een jaarlijks terugkerend verschijnsel in de Topklasse en beide teams kennen elkaar dus goed. “Onze groep is ten opzichte van vorig seizoen een stuk jonger geworden, maar we hebben een hoop kwaliteit. Het enige wat soms nog ontbreekt is karakter. Wartburgia kent voor ons weinig verassingen. Het merendeel van het team ken ik wel dus wat dat betreft heb ik mijn huiswerk goed gedaan. Het enige wat nu nog moet gebeuren is dat we ons plan goed tot uitvoering weten te brengen.”

Mocht de wedstrijd tegen Wartburgia toch eindigen in een nederlaag dan word het gat met de concurrent uit Amsterdam-Oost tien punten en lijkt de titel al na zeven speelronde buiten handbereik. “We hebben in deze competitie nog een behoorlijk eind te gaan. Het gat wordt dan erg groot maar zeker niet onoverbrugbaar.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend