Koen Bosma schiet AFC met twee goals langs UNA

AFC heeft in de Topklasse eindelijk weer de smaak van de overwinning kunnen proeven. Na drie wedstrijden zonder zege werd aan de Boelelaan UNA met 2-0 verslagen. Beide treffers kwamen op naam van gelegenheid spits Koen Bosma.

Foto Mario Wormhoudt:
Foto Mario Wormhoudt: Mark van den Boogaart vormde met Richard en sterk blok op het middenveld.

AFC ontsnapte na drie minuten aan een vroege achterstand toen een vrije trap van Jeroen Slottelaar dwars door de muur ging. Via de handen van doelman Laslo Sandor kwam de bal op de paal en in de rebound kreeg Willem Tieben hem er vanaf een centimeter afstand niet in. Ook hij raakte de paal.

Foto Mario Wormhoudt: Jonatha Richard komt net te kort om de UNA-doelman te verschalken
Foto Mario Wormhoudt: Jonathan Richard komt net te kort om de UNA-doelman te verschalken

Pas na een kwartier was er de eerste mogelijkheid voor AFC. Magid Jansen kopte naast. Mark van den Boogaart was na een goede hakbal van Sutorius dicht bij de openingstreffer en na iets meer dan een half uur kwam AFC dan ook terecht op voorsprong. Marien Willemse gaf een afgemeten voorzet die door Bosma vallend werd binnen gekopt (1-0). Vlak voor rust kreeg Melvin Grootfaam nog een goede mogelijkheid na voorbereidend werk van Moelee maar het bleef voor rust bij een treffer.

AFC juichen UNA

Een minuut na rust was het wel weer raak. Weer was het Willemsen die via de rechterkant goed door kwam. Zijn voorzet was scherp, maar Bosma gleed de bal knap binnen (2-0). AFC bleef ook na die treffer de betere ploeg, maar werd niet echt meer gevaarlijk. Verder dan een afgekeurde goal van Sutorius (buitenspel) kwam de thuisploeg niet.

Foto Mario Wormhoudt: Koen Bosma zorgt al snel na rust voor de 2-0

Het overwicht was er wel bij de Amsterdammers, maar echt aanzetten deed het niet meer. UNA stelde daar bijzonder weinig tegen over en blijft steken op een punt uit de laatste vijf wedstrijden.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Topklasse. Beelden en reacties van AFC – UNA ziet u morgen in ‘De Terugblik’