Koninklijke HFC bezorgt De Dijk eerste nederlaag in Tweede Divisie

Tweededivisionist De Dijk is in de derde competitiewedstrijd tegen haar eerste nederlaag aangelopen. De ploeg van Jochem Twisker verloor op eigen veld met 1-3 van Koninklijke HFC. De Dijk speelde de gehele tweede helft met een man minder nadat Frank Schilder vlak voor rust met een rode kaart kon vertrekken.

De Amsterdammers begonnen zeer matig aan de Noord-Hollandse derby. Al in de tweede minuut kwam Koninklijke HFC op een 0-1 voorsprong. Een schot van Roy Castien, vanaf de rand van het strafschopgebied, was doelman Jeroen Verhoeven te machtig. Ook na de tegentreffer ging De Dijk niet beter voetballen en kregen de gasten uit Haarlem de beste kansen om de score verder uit te bouwen. Olsthoorn (kopbal), Tamerus (schot) en Willfert (rebound) zagen in de eerste helft een goede poging gekeerd worden door Verhoeven, terwijl Wessel Boer met een kopbal de lat raakte.

Langzaam kreeg de thuisploeg kansen op de gelijkmaker. Nabil el Gourari had tot tweemaal toe de 1-1 op zijn schoen, maar in beide gevallen schoot de buitenspeler de bal naast. In de 23ste minuut moest De Dijk opnieuw capituleren. Na een goede actie speelde Andre Morgan de bal langs Verhoeven en stelde vervolgens Kevin Sterling in staat om de bal in het lege doel te schuiven: 0-2.

Met een 0-2 achterstand werd de ellende voor De Dijk vlak voor rust nog groter nadat Frank Schilder met een directe rode kaart de kleedkamer kon opzoeken. Ondanks de ondertal-situatie kwamen de Amsterdammers sterk uit de kleedkamer. El Gourari was met een vrije trap opnieuw dicht bij een treffer, terwijl aan de andere kant de lat (kopbal van Tamerus) een derde Haarlemse treffer in de weg stond.

Harry Zwarthoed tekende elf minuten voor tijd uiteindelijk op aangeven van invaller Chakib Tayeb voor de aansluitingstreffer: 1-2. In de slotfase kreeg De Dijk nog voldoende mogelijkheden op de gelijkmaker, maar zag Koninklijke HFC de wedstrijd in het slot gooien. Vanuit een gesloten defensie bleken de Haarlemmers enorm gevaarlijk in de counter. Castien bepaalde in de negentigste minuut de eindstand op 1-3.

El Gourari was na afloop teleurgesteld over de nederlaag, maar maakt zich nog geen zorgen. “In de kleedkamer zeiden we al dat we niet moesten opgeven. Tegen VVSB stonden we ook achter en draaiden we het om. Ook vandaag had ik het gevoel dat we konden winnen. Tot de 1-3 heb ik nooit gedacht dat het een gelopen race was. Na de 1-2 kregen we voldoende kansen op de gelijkmaker, maar het viel deze keer helaas niet onze kant op.”

Morgen de samenvatting van De Dijk – Koninklijke HFC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense