Koo Koekoek (81) nog steeds gek op alles wat met voetbal te maken heeft

In de voetbalwereld zijn er heel veel clubiconen die altijd met voetbal bezig blijven. Eén daarvan is de door vele van ons welbekende Koo Koekoek, bekend als de man van de voetbalafgelastingen op de radio. Koekoek, die vele functies heeft bekleedt bij de KNVB en diverse clubs, kan er maar geen genoeg van krijgen.

Koekoek: “Ik begon op elfjarige leeftijd te voetballen bij TIW in Amsterdam, toen een bekende club, en was daar 25 jaar lid. Later werd ik gekozen tot voorzitter en was toen de jongste voorzitter in het Amsterdamse voetbal.” Verder was Koo Koekoek ook nog vele jaren scheidsrechter. “Zo’n zestien jaar blies ik op de fluit en dat ging me toch wel aardig af. Dat hield ik tot mijn 41ste jaar vol”, aldus de nog steeds super fanatieke ‘voetbalgek’. Uiteraard was hij ook lid van de scheidsrechterscommissie van de KNVB voor maar liefst 65 jaar.

Ook nam Koekoek zitting in de tuchtcommissie en was hij later belast met de consuldienst in het KNVB-district West 1 samen met zijn maatje Dick Doornebosch. Koekoek: “Mooie tijd was dat, we konden lezen en schrijven met elkaar.” Later werden de afgelastingen via de radio (Stad Amsterdam, red.) omgeroepen en werd Koo benaderd door Adri Heijt van Radio Noord-Holland om dat voor hen te gaan doen. Koekoek: “Ik was daar een groot voorstander van, want sneller als het geluid kan het toch niet? Ik ging dat doen in combinatie met collega Jan Gunderlach en dat had succes.”

Inmiddels is Koekoek al zeventig jaar lid van de KNVB en vindt hij het nog steeds heerlijk om al die mensen nog steeds tegen te komen. Momenteel ontvangt hij bij Almere City FC de scheidrechters en hij doet dat op gepaste wijze. Tot slot hoopt Koekoek dat zijn kleinzoon Tom, die ook scheidsrechter is, een mooie toekomst tegemoet gaat. “Talent heeft hij wel, want dat zit natuurlijk in ons bloed. Maar om het waar te maken, komt er nog wat anders om de hoek kijken”, aldus de altijd enthousiaste icoon van het amateurvoetbal.

Verslag en foto Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)