Foto Tino Stulen | Pieter Koopman viert zijn doelpunt tegen VVSB (seizoen 2015/16)

Koopman schiet AFC in Echt naar koppositie

AFC heeft de koppositie in de zondag Topklasse weer in handen. De ploeg van Bart Logchies won met 2-1 op bezoek bij EVV Echt door twee doelpunten van Pieter Koopman en passeerde daarmee Koninklijke HFC op de ranglijst.

“Voor een spits is het natuurlijk heerlijk om twee doelpunten te maken”, zegt de matchwinner over het duel. “Afgelopen twee weken heb ik ook gescoord, maar om er nu meteen twee te maken is hartstikke lekker. En ik denk dat we er eigenlijk met veel meer hebben moeten winnen, minstens 3 of 4-0.”

AFC domineerde grotendeels de hele wedstrijd in Echt. Met de wind in de rug begonnen de Amsterdammers uitstekend, want al na zeven minuten opende Koopman de score. Guido Moelee veroverde de bal na goed doorzetten en bereikte Koopman, die met wat hulp van de wind de bal in de verre hoek krulde.

AFC was heer en meester, alleen duurde het tot de 66ste minuut voordat dit ook in de stand tot uitdrukking werd gebracht. Opnieuw was Koopman de doelpuntenmaker. Moelee stuurde hem alleen op de doelman af, een kans waar de spits wel raad mee wist: 0-2. “We hebben geen kans weggegeven en hadden nog wel verder uit kunnen lopen. Alleen in de laatste minuten werd het nog een beetje spannend toen EVV uit een vrije trap nog iets terugdeed (doelpunt van Thomas Overhof, red.).”

Door de 2-1 overwinning is AFC weer koploper. “De uitslagen van de concurrentie komen ons natuurlijk ook goed uit. Donderdag hebben we met z’n allen bij elkaar gezeten en afgesproken dat we niet om ons heen zullen kijken. WKE wel of niet failliet, wij moeten ons er niet mee bezig houden. Het gaat ons om het winnen van de komende negen wedstrijden en dan zullen we zien hoe de stand er aan het eind van het seizoen uitziet.”

AFC heeft nu één punt voorsprong op nummer twee De Treffers, alleen wel met een wedstrijd meer gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Topklasse.

Archieffoto Tino Stulen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC