Home / Algemeen / Koploper AMVJ keihard onderuit tegen Marken

Koploper AMVJ keihard onderuit tegen Marken

In Amstelveen heeft AMVJ een bizarre nederlaag geleden. Tegen Marken speelde het elftal van Maurice Kuyper een goede eerste helft. Doordat het vizier bij de gastheren niet op scherp stond en de eilandbewoners uiterst effectief waren werd er met een 2-5 stand gerust. Na de pauze was het geloof weg bij AMVJ en bleef Marken elke mogelijkheid benutten. Het duel in de tweede klasse A eindigde uiteindelijk in een pijnlijke 3-8 overwinning voor Marken.

AMVJ begon goed aan de wedstrijd en kon in de eerste minuut al op voorsprong komen. Marken-keeper Robert Schouten kwam wat vreemd uit waardoor Rene Boer een kans kreeg. Maar de poging van de aanvaller belandde ver naast het lege doel. Een paar minuten later kreeg AMVJ-er Dennis Frijn een schietkans, zijn poging werd echter simpel gepakt door de Marken-goalie. In de zevende minuut kwamen de bezoekers verassend op voorsprong. Waar Michiel Appel na twee pogingen niet wist te scoren schoot Peter Bakker de derde poging wel tegen de touwen.

foto 4 (2)

Na de 0-1 bleef AMVJ de bovenliggende partij en kregen zij via vooral Tjerk Veltman goede kansen. Maar de spits had zijn vizier deze middag duidelijk niet op scherp staan en faalde een aantal keren jammerlijk. In de 22ste minuut viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Chris Boer schoot een afgeslagen bal fantastisch achter de kansloze Schouten en zorgde zo voor de 1-1. Na de gelijkmaker was het wachten op de voorsprong voor AMVJ. Met mooie combinaties werd het doel van Marken onder vuur genomen, wederom bleek dat AMVJ deze middag veel moeite had met het afronden van kansen.

foto 1 (1)

Waar de thuisclub haar kansen onbenut liet kwam Marken in de 33ste minuut opnieuw op voorsprong, ditmaal schoot Michiel Appel raak. AMVJ was duidelijk van slag en kreeg twee minuten later een volgende mokerslag te verwerken. Na slap verdedigen lobde Bakker de bal simpel over doelman Rocha heen. AMVJ stond erbij en keer erna en incasseerde in de 40ste minuut de vierde tegentreffer nadat Kay van Rheenen koppend scoorde. Weer een minuut later kreeg Bakker een levensgrote kans op de 1-5, ditmaal wist doelman Rocha eindelijk een keer als winnaar uit de strijd te komen.

foto 2 (1)

Vlak voor de pauze kwam AMVJ op 2-4 nadat John Seriese een penalty benutte. Zo leek er nog een spannende tweede helft aan te komen. Maar Marken gooide in de blessuretijd van het eerste bedrijf de wedstrijd definitief in het slot. Ramon Visser knalde een vrije trap tegen het net en zorgde zo voor de 2-5 ruststand.

De gastheren probeerden er nog wel wat van te maken maar vonden steeds Marken-doelman Schouten op hun weg. De eilandbewoners schoten daarentegen alles raak en promoveerden hun eerste kans na de pauze dan ook gelijk tot doelpunt. Bakker knalde zijn derde treffer van de middag hard en laag tegen het net. AMVJ was in de tweede helft niet bij machte om het Marken lastig te maken, desondanks viel de 3-6. Verdediger Bram van der Driest schoot een lage voorzet simpel binnen. In de slotfase liepen de bezoekers via Arno Boes en opnieuw Bakker uit naar een 3-8 overwinning.

foto 4 (1)

AMVJ speelde deze middag een goede eerste helft maar liet het na om op voorsprong te komen. Omdat de gasten uit Marken acht van de negen kansen wisten te benutten werd het uiteindelijk een kansloze middag voor het elftal van Maurice Kuyper. Desondanks blijft AMVJ op doelsaldo koploper van de tweede klasse A. Volgende week krijgt AMVJ de kans op eerherstel als het elftal op bezoek gaat bij nummer drie en directe concurrent AFC.

Kijk voor alle uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A

Verslag Siem Kannekens

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)