Koploper AS’80 wint en kan kampioen worden in eigen huis

AS’80 kan volgende week kampioen worden in de zondag vierde klasse G. De ploeg van Sandor Augustijn boekte op bezoek bij Amsvorde een zakelijke 0-2 overwinning. Op de slotdag van de competitie treft AS’80 de enige overgebleven concurrent in de titelstrijd. “Aan een punt hebben we genoeg tegen APWC, maar we gaan natuurlijk voor de overwinning”, blikte Augustijn vooruit.

Bij Amsvorde kwam AS’80 na 25 minuten op een 0-1 een voorsprong. Topscorer Bram Benda was de afmaker. “De thuisploeg had niet de intentie om te voetballen. Ze gokten op de counter”, zag Augustijn. “Na de openingstreffer is onze zege niet meer in gevaar gekomen. We gaven geen enkele kans weg en speelden een aardige wedstrijd.”

De mannen van Augustijn hadden wel moeite met de warmte. “Het is altijd lastig om met dertig graden te voetballen. Extra lastig was dat het veld enorm droog was. Het was moeilijker om de bal rond te laten gaan.” Toch kwam AS’80 in het tweede bedrijf op 2-0. Nadat een inzet van Benda uit het doel werd gestompt, was middenvelder Fons Nijenhuis er als de kippen bij. “We hebben alleen verzuimd om ze stuk te spelen. Ze zaten er al snel doorheen.”

Het was slechts een klein puntje van kritiek. Volgende week maandag kan AS’80 in eigen huis kampioen worden. De Almeerders treffen dan APWC, dat een punt minder heeft. “Het wordt een spannende wedstrijd, maar het kan ook nog zo zijn dat we aanstaande dinsdag al kampioen zijn. Mogelijk krijgt APWC nog een puntenstraf na ongeregeldheden van enkele weken geleden. Het is aan de KNVB.”

De oefenmeester, die dit seizoen op eigen veld nog ongeslagen is (elf zeges en een gelijkspel), is dan ook alleen bezig met zijn eigen team. “Bijna iedereen is fit voor komend weekend. Ik kan waarschijnlijk beginnen in mijn sterkste opstelling.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse G.

Foto boven: archief

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)