Koploper De Dijk verliest van nummer laatst AFC’34

In de hoofdklasse heeft De Dijk een zeer pijnlijke nederlaag geleden. De koploper verloor van het op de laatste plaats staande AFC’34 met 1-3. Het geloof op de titel is zeker niet weg volgens trainer Marco van Galen, maar dat deze klap hard aankomt is wel duidelijk.

Van Galen: “In de eerste helft was het allemaal nog wel redelijk wat we lieten zien. We kregen goede kansen via El Aamrani, Kaars en Ruder. Ik vond het echt 100% kansen. AFC’34 was gevaarlijk dankzij een snelle omschakeling.”

El Gourari 2

In de rust (0-0) hamerde Van Galen er vooral op dat zijn ploeg rustig moest blijven en dat de kansen vanzelf wel zouden komen. Het tweede bedrijf was nog geen minuut oud of de bezoeker stonden op voorsprong door Bert Inecia. Van Galen: “Waar ze de eerste helft al gevaarlijk in waren leverde nu ook een doelpunt. Een snelle omschakeling waar we gewoon niet attent waren leverde de 0-1 op. Ik had toen nog niet het gevoel dat we zouden gaan verliezen.”

Verschraagen

Toen het na 58 minuten 0-2 werd nadat Ali Deveci vanuit een corner had gescoord had Van Galen dat gevoel nog steeds niet. “Ik was zeker nog niet in paniek. We hadden nog ruim een half uur te spelen, maar toen het snel daarna uit en strafschop ook 0-3 werd was het gedaan.” Die derde treffer kwam op naam van Jim Hulleman nadat Moad El Aakel hands had gemaakt in het zestienmeter gebied.

Kaars

De Dijk ging daarna hele opportunistische spelen maar verder dan een doelpunt van Dennis Kaars kwamen de Amsterdammers niet (1-3). Van Galen: ” Dit had ik niet zien aankomen zeker niet nadat we al elf duels op rij niet verloren hadden en dan juist nu tegen de nummer laatst. Het is een hard gelach. We zijn de koppositie kwijt, maar misschien is dat ook wel even goed. Neemt het even wat druk weg. Ik geloof nog steeds in de titel, zeker als ik kijk naar het programma dat onze concurrenten (Magreb’90 en Vlissingen, red.) nog hebben. ”

El Gourari

Het programma van De Dijk is ook niet makkelijk. Volgende week staat de derby tegen JOS Watergraafsmeer op het programma. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse zondag.

Fotos’ Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!