En dat moet gevierd worden!

Koploper FC Aalsmeer maakt geen fout tegen lantaarndrager RVC’33

In 2023 is FC Aalsmeer nog ongeslagen: zes overwinningen en één gelijkspel. Omdat andere ploegen punten morsten, heeft Aalsmeer zelfs een gaatje op de ranglijst geslagen. Soepel liep het overigens niet, zaterdagmiddag op bezoek in Reeuwijk. Op het grasveld van RVC’33 werd met 0-3 gewonnen, maar cijfers zeggen blijkbaar niet altijd alles.

Ted Verdonkschot: “…maar 0-3 is geen gemakkelijke overwinning geweest”

Trainer-coach Ted Verdonkschot zag dat zijn ploeg opnieuw een geweldige teamprestatie neerzette. “De mannen voetbalden met plezier en ze gingen voor elkaar door het vuur op de momenten dat daar om gevraagd werd. De doelpunten kwamen voort door goed spel, maar de winst kan op het conto van het hele team geschreven worden’’, aldus de tevreden Verdonkschot.

Met ‘eigen jeugd’ Stefan de Bruin (18) centraal op het middenveld had de koploper het niet gemakkelijk, tegen een defensief ingesteld RVC’33. De Reeuwijkers verdedigen vol overgave op eigen helft, hielden het voortdurend compact en kwamen er met de lange bal venijnig uit. Het was gokken op die ene lange bal en dat deze met onderkomende mensen goed uit zou pakken. Aalsmeer zelf was niet balvast genoeg. Dat de rust met 0-0 werd bereikt mag een klein wonder heten. De thuisploeg had enkele dotten van kansen, maar de onderkant van de lat en een bal van de doellijn brachten redding voor Aalsmeer. Verder was het redelijk gelijkgaand.

In de tweede helft werd Calvin Valies door RVC’33 doelman Stefan van der Meer getorpedeerd, na een diepe bal dat veel perspectief bood op een 0-1. Arbiter Moussaoui kon niet anders dan direct rood trekken voor de keeper van RVC’33. De vrije trap, net buiten het strafschopgebied werd feilloos ingeschoten door Rachid el Yaghmouri: 0-1. Na een goede actie van Adil Lechkar kon Mike van Dam het karwei professioneel afmaken: 0-2. Even daarvoor had Aalsmeer al afstand kunnen nemen maar vergat af te ronden. De 0-3 was een pracht doelpunt; onbaatzuchtig ziet el Yaghmouri Marten Baardse lopen, die brengt hij in stelling en Baardse drukt prima af. Dat bleek ook de allesbeslissende van de zaterdagmiddag te zijn.

“We weten wat er moet gebeuren en op de momenten dat er strijd geleverd moest worden, werd dat ook gedaan. We speelden meer op hun helft en op die momenten lieten we soms mooie combinaties zien. Een hoofdrol was er voor Rachid el Yaghmouri. Hij heeft het niet makkelijk. Hij heeft alles al meegemaakt op hoog niveau en schikt zich in zijn rol die hij momenteel heeft. Hij cijfert zich volledig weg voor het team. Als trainer-coach is het heerlijk om een speler met zijn kwaliteiten te brengen, en dat hij dan zo’n beslissende (hoofd)rol speelt is grote klasse”, zwaait Verdonkschot de lofzang.

“We hebben inmiddels hier en daar wat (kleine) blessures. Daarvan moeten we herstellen. We krijgen een mooie en drukke periode. Dit is een mooi begin om de komende periode door te pakken’’, sluit Verdonkschot af.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)