Koploper JOS in blessuretijd naast SJC

In de zondag hoofdklasse A heeft JOS/Watergraafsmeer met 2-2 gelijkgespeeld uit tegen SJC. Zonder goed te spelen maakte JOS een 2-0 achterstand goed. De gelijkmaker van Richmond Bossman viel in de 92ste minuut. Ondanks het puntverlies blijft JOS koploper.

SJC begon fel aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. Na tien minuten scoorde Timo Ruigrok uit een vrije trap. JOS kon weinig creëren in de eerste helft. Het gevaarlijkste moment was een vrije trap van aanvoerder Maurice Renger vanaf de zijkant die ternauwernood werd gered door SJC-doelman Kevin Schelvis. De ruststand was 1-0.

20160925 SJC - JOS Johanna Wever
Verslagenheid bij de thuisploeg na de 2-2 van Bossman

Het ging voor de ploeg van Roy van der Mije in de tweede helft niet veel beter. Tien minuten na rust werd de score verdubbeld door Martijn Walter die de bal onder JOS-doelman Colby Harmon schoof. JOS was het helemaal kwijt en mocht blij zijn dat SJC niet uitliep naar 3-0, 4-0. Het was vooral te danken aan Harmon dat JOS in de wedstrijd bleef. Er was sprake van een klassieke voetbalwet: SJC maakte de kansen niet en het was JOS dat de aansluitingstreffer maakte. Bij een rommelige situatie uit een corner was het Patrick Lokken die het laatste tikje gaf en de spanning terugbracht in de wedstrijd.

De koploper van de hoofdklasse A ging vol voor de gelijkmaker, maar het miste de overtuiging om SJC echt de wil op te leggen. Met hoge ballen probeerde JOS iets te forceren. De gelijkmaker kwam er alsnog. In de blessuretijd zorgde Richmond Bossman ervoor dat JOS alsnog een gelukkig punt mee kon nemen uit Noordwijk.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse A.

Foto’s: Johanna Wever