Koploper KDO verslaat dapper Nautilus

In Amstelveen heeft koploper KDO laagvlieger Nautilus verslagen. In de eerste helft bood de thuisploeg goed partij en hadden zij op voorsprong kunnen komen. Na rust kwam KDO beter voor de dag en liep het elftal van Raymond de Jong uit naar een 0-3 zege. Doordat de concurrentie in 4F ook wist te winnen blijft de voorsprong van KDO op nummer twee Zuidoost United negen punten.

5d3f1e55480541cbe3d2bafe12011ee5_f7259

In het eerste bedrijf waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Nautilus probeerde met veel inzet en passie het KDO zo lastig mogelijk te maken. De nummer twaalf van de ranglijst kon de Kwakelaars goed partij geven, terwijl het spel bij KDO onzorgvuldig was. De naar schatting tachtig meegereisde Kwakelse supporters mochten vervolgens van geluk spreken dat de thuisploeg verzuimde de score te openen in de eerste helft.

1a2378e015725b6371a23e3403a21c38_f7248

In de tweede helft kwam KDO beter voor de dag en nam het verzet van Nautilus af. In de 65e minuut strafte Mathijs van Rijn geklungel achterin bij de Amstelveners af. Door schlemielig mistasten van zowel de verdediger als de doelman, kon Van Rijn eenvoudig de bal binnenlopen, 0-1. Even later kreeg diezelfde Van Rijn een opgelegde mogelijkheid om de 0-2 binnen te schieten, maar zijn inzet (na een prima voorbereidende actie van Joeri Stange) kon ternauwernood op de lijn gekeerd worden.

52349905e126fe98d9953b68b83863e0_f7236

Een kwartier voor tijd besliste Michael Meijer de wedstrijd toen hij uit een rebound rond de penaltystip de tweede Kwakelse treffer aantekende, 0-2. In de 85e minuut was Bart van der Tol de laatste schakel na een vloeiende aanval en zorgde hij voor de 0-3, wat ook de einduitslag betekende.