Koploper SCH’44 wint moeizaam van een gehavend De Meer

In de zondag derde klasse D heeft een zwaar gehavend De Meer het niet kunnen bolwerken tegen koploper SCH’44. De ploeg van Carlos Alarcon Vidal miste maar liefst vijf basisspelers tegen de koploper en dat was best te veel van het goede voor de Amsterdammers die de laatste tijd goede resultaten boekte.

Vidal begon dus noodgedwongen met twee A-junioren in de basis. De eerste kans van de wedstrijd is voor SCH’44 waarbij een schot van de doellijn wordt gehaald door de verdediging van De Meer. In de 22e minuut volgt er een gevaarlijk indraaiende vrije trap voor SCH’44, maar deze wordt door niemand geraakt en kan keeper Willem Meering de bal simpel oppakken. De Meer komt er sporadisch uit en na slordig balverlies in de verdediging van SCH’44 krijgt Dennis Mulder een vrije doorloop naar het doel van SCH’44, waarbij hij probeert de bal over de uitkomende keeper van SCH’44 te krijgen, maar deze heeft goed zicht en kan de bal onderscheppen. Hierna heeft SCH’44 wel een overwicht, maar doordat De Meer goed verdedigt blijft het 0-0 tot aan de rust.

De Meer - SCH'44 1

Bijna direct na de aftrap weet Thomas Gesink Dennis Mulder te bereiken, maar vrij op de zestien- meter schiet hij te gehaast en gaat de bal naast het doel van SCH’44. Wederom volgt er in de 63e minuut een kans voor De Meer en probeert Dennis Mulder de keeper van SCH’44 met een bekeken schot te passeren, maar deze wordt simpel door de keeper van SCH’44 gevangen. SCH’44 blijft de bovenliggende partij en na een strakke voorzet richting de tweede paal kan Hugo Peeters de bal diagonaal binnenkoppen en zorgt voor de 0-1 voorsprong voor SCH’44.

De Meer - SCH'44 2

SCH’44 probeert het vooral met lange ballen, die door de wind te hard gaan voor de voorwaartsen van SCH’44 en worden alleen gevaarlijk als ze het proberen via combinatiespel en tijdens een van deze aanvallen krijgt Joey van Bemmel teveel ruimte van de verdediging en weet de bal via de binnenkant van de paal keeper Willem Meering te passeren 0-2. De laatste kans is ook voor de koploper SCH’44, maar nu schiet Joey van Bemmel de bal vanaf 6 meter hoog over het doel van De Meer en schrijft SCH’44 weer drie punten bij en kunnen ze over zo’n week of drie, vier reeds kampioen worden in de derde klasse.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3D.