Koploper SDO boekt zakelijke zege bij De Bataven

SDO heeft drie punten overgehouden aan de lastige uitwedstrijd tegen De Bataven. De ploeg van Koen Janssen scoorde na rust twee keer in kort tijdsbestek en blijft door de 0-2 overwinning koploper in de zondag Hoofdklasse.

Onder perfecte weersomstandigheden zag het publiek in het Gelderse Gendt een gelijk opgaande eerste helft. SDO had goede intenties om voetballend tot kansen te komen, maar het ontbrak de Bussumers aan zuiverheid, overzicht en een meewerkende grasmat om werkelijk iets af te dwingen. De grootste kansen was pas aan het einde van de eerste helft. Joost Heerschop schoot, met drie verdedigers in de doelmond, naast.

In het tweede bedrijf tapten beide ploegen uit een ander vaatje. Eerst was De Bataven dichtbij de openingstreffer. Tim Waterink schoot via een been van Micha Fokker net over en uit de daaropvolgende corner werd een kopbal van Martijn Fransen door Marlon Amankwah van de doellijn gehaald. Hierna was het de beurt aan SDO, met diezelfde Amankwah in de hoofdrol. Joost Heerschop ontsnapte aan buitenspel en bediende bij de tweede paal Amankwah voor de 0-1.

Een minuut later verdubbelden de bezoekers de marge. Een corner van Theo Visser belandde via het hoofd van verdediger Pepijn Lansbergen pardoes achter doelman Jeroen Wels: 0-2. De Bataven schakelde over op een aanvallendere tactiek en creëerde via onder andere Thomas Demont een aantal aardige kansen. SDO was juist in de counter gevaarlijk, maar er kwam geen verandering meer in de score.

Door deze overwinning blijft SDO koploper. Ook de concurrentie pakte de volle buit, waardoor Hoogeveen de Bussumers nog altijd voorbij kan streven als het de inhaalwedstrijden wint. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.