clubgebouw Urban in Amsterdam

Koploper Sportclub Urban behaalt belangrijke zege tegen Germaan/De Eland. ‘Kampioenschap aanstaande.’

Zaterdag behaalde koploper Sportclub Urban een belangrijke overwinning in de thuiswedstrijd tegen ASV Germaan/De Eland, de nummer twee in de Vijfde klasse. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Sportclub Urban aan de Bok de Korverweg. Het kampioenschap kan gevoelsmatig niet meer misgaan in Amsterdam nieuw-west.

De wedstrijd tussen Sportclub Urban en Germaan/De Eland was een ware titelstrijd in de Vijfde klasse. Beide teams stonden gebrand op de overwinning en dat was te merken aan het spel. Sportclub Urban was de betere ploeg en creëerde de meeste kansen. In de eerste helft resulteerde dit in een 1-0 voorsprong door Joey van Lemmeren. Na de rust bleef Sportclub Urban de druk opvoeren en in de slotfase werd de 2-0 door Omar Limon gemaakt.

Grote stap

Met deze overwinning consolideert Sportclub Urban hun positie als koploper in de Vijfde klasse. Germaan/De Eland volgt nu op twaalf punten afstand en een wedstrijd meer gespeeld. De titelstrijd in de Vijfde klasse is officieel nog niet beslist, maar Sportclub Urban heeft met deze belangrijke zege een grote stap gezet in de richting van het kampioenschap. Voorzitter Mira Mellema heeft er zin in. ,,Zaterdag 20 april kunnen we op eigen kracht in de thuiswedstrijd tegen RCH de vlag hijsen. Dat hangt natuurlijk ook af of we blijven presteren de komende twee wedstrijden en hoe de uitslagen op de andere velden zijn. We gaan uit van zaterdag 20 april. Uiteraard is er dan een feestje, want we worden al direct kampioen in ons eerste seizoen. We willen er echt een gezellige familiedag van maken, waar iedereen welkom is.”

Toekomst

De toekomst van de nieuw-bakken Amsterdamse vereniging ziet er zonning uit. Mellema: ,,Wij gaan een niveau hoger spelen, dat trekt hopelijk ook nieuwe leden aan. Zo willen we komend seizoen starten met twee teams in de middenbouw bij de jeugd. Daar zijn we druk mee bezig. Ook met de bouw van een echt eigen onderkomen zetten we kleine stapjes. Het familie-gevoel ‘voor iedereen is er bami of macaroni op tafel’ willen we blijven uitstralen. De kernwaarden, onder andere een gezellige Amsterdamse familie-vereniging, blijven sowieso overeind.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 5b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)