Koploper Swift boekt verdiende zege op bezoek bij HVC’10

In de zaterdag eerste klasse B heeft Swift drie punten meegenomen uit Hoek van Holland. Op bezoek bij HVC’10 won de ploeg van Kees Oostermeijer met 0-2. De koploper blijft door de overwinning één punt voorsprong op naaste achtervolger Sportlust’46.

Pas na rust wist Swift de overwinning binnen te slepen. In de eerste 45 minuten kwamen de Amsterdammers niet tot scoren, al had Swift wel de kansen. Oostermeijer: “We hadden voor de pauze al één of twee doelpunten kunnen maken, maar ze vielen toen nog niet. Verdedigend zijn we niet in de problemen geweest. In de rust hebben we met elkaar besproken dat we rustig moesten blijven en dat een doelpunt uiteindelijk wel zou vallen.”

De trainer kreeg gelijk, want tien minuten na rust zette Max van Wakeren de 0-1 op het scorebord. “In de tweede helft bleven we goed voetballen en creëerden we weer een aantal goede kansen”, aldus Oostermeijer, die zag dat Stef Leliveld met nog een kwartier te spelen voor de 0-2 zorgde. Oostermeijer: “We hadden misschien wat meer doelpunten moeten maken, maar ik moet zeggen dat de keeper van HVC’10 nog een aantal ballen goed tegenhield. Al met al is dit gewoon een dik verdiende overwinning en kunnen we nu naar volgende week gaan kijken.” Swift neemt het dan thuis op tegen laagvlieger DSO.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse B op de klassenpagina.

Foto boven: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)