Home / Algemeen / Koploper Swift verpulvert DSO met 10-0

Koploper Swift verpulvert DSO met 10-0

In de zaterdag eerste klasse B heeft Swift de dubbele cijfers gehaald. Tegen laagvlieger DSO speelden de Amsterdammers een uitstekende wedstrijd en werd er met maar liefst 10-0 gewonnen. Doordat concurrent Sportlust’46 ook wist te winnen blijft de voorsprong van koploper Swift een punt.

Het duel op het Olympiaplein tussen Swift en DSO was geen moment een echte wedstrijd. Swift kwam goed voor de dag en vond na 5 minuten via Stef Leliveld al het net. Na de 1-0 duurde het een kwartier voor het duel beslist was. Binnen een tijdsbestek van twee minuten schoten Nick Gabel en Max van Wakeren raak waardoor het 3-0 werd. Vlak voor rust knalde Leliveld zijn tweede van de middag achter de arme DSO-doelman. Met een riante 4-0 voorsprong zocht Swift de kleedkamer op.

20150425_150049

Na de onderbreking ging de thuisploeg op dezelfde voet verder. DSO bleef continu naar adem happen en zag de achterstand al snel groter worden. Via treffers van Jaap Smeeing, Van Wakeren en Mathieu Christianen kwam Swift op 7-0. In het laatste gedeelte van de wedstrijd bleef Swift op zoek naar treffers. Doordat Tijs Boeting, Van Wakeren en Smeeing het net in de slotfase lieten bollen eindigde het duel in een 10-0 zege voor Swift.

De Amsterdammers hebben nog twee zeges nodig voor de titel. Komend weekend speelt Swift opnieuw thuis wanneer ARC op bezoek komt. Het elftal van Kees Oostermeijer zou dan al kampioen kunnen worden als het zelf wint en HBOK op bezoek bij Sportlust voor een verrassing zorgt.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.