Koploper Swift (zondag) maakt geen fout tegen TABA

In de strijd om het kampioenschap in de zondag vierde klasse E heeft Swift ook TABA aan de zegekar gebonden. De ploeg van Bart Woldberg noteerde tegen TABA de elfde winst op rij, waardoor de voorsprong op de enige achtervolger Nieuw West United één punt blijft.

Aan het Olympiaplein was Swift in de openingsfase al dichtbij een voorsprong. Een kopbal van Imad el Boutaibi werd ternauwernood uit de benedenhoek gehaald door TABA-doelman Roel Hoek. De bezoekers werden na een kwartier voor het eerst gevaarlijk. Jasha Rudge sneed naar binnen, maar produceerde vanaf twintig meter een afzwaaier. In de twintigste minuut kwam Swift alsnog aan de leiding. Uit een voorzet van Thijs Burgmans tekende Jens Kimmel voor de 1-0.

TABA kon in de eerste helft voetballend goed meekomen met de koploper maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Bovendien kreeg het direct na rust een tweede tegentreffer te verwerken. El Boutaibi vergrootte de marge voor de thuisploeg. Amper een minuut later leek het duel al beslist. Hoek twijfelde met uitkomen en invaller Nahom Araya schoot met een boogbal raak: 3-0.

Toch gaven de bezoekers nog niet op. In de 65ste minuut knalde Job Zaal een vrije trap fraai in de bovenhoek voor de 3-1. Swift was even van slag en moest niet veel later een volgende treffer incasseren. Dit keer schoot Jari Julien een lage voorzet van dichtbij raak. De spanning leek helemaal terug, maar de thuisploeg bracht het verschil via Araya weer snel terug naar twee doelpunten.

Door de 4-2 zege en de winst van Nieuw West op Geuzen Middenmeer (2-0) blijft het ongekend spannend in de top van de ranglijst. De beslissing lijkt pas op de slotdag, over twee weken, te vallen. TABA is al uitgespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: Mario Wormhoudt