Koploper ZSGOWMS verslaat ook SC De Eland

In de zaterdag vierde klasse heeft het nieuwe eerste elftal van ZSGOWMS ook haar tweede wedstrijd gewonnen. Op Sportpark Ookmeer werd SC De Eland met 2-0 verslagen. De overwinning kwam pas laat in de wedstrijd tot stand. ZSGOWMS deelt nu samen met Pancratius en RAP de koppositie in 4C.

SC De Eland kwam maar voor een ding naar de kampioenskandidaat toe en dat was het alen van een punt. Erg lang leek het SC De Eland, spelend in een 4-4-2 opstelling, te gaan lukken om dit doel te bereiken. Leunend op de defensie wisten zij het ZSGOWMS heel lastig te maken. Al had de thuisploeg na drie minuten al op voorsprong kunnen komen, maar Gerben Bolten had in het strafschopgebied het vizier niet op scherp.

SAM_0525

Zo ook Joey van den Broek die tot twee keer aan toe in de zestien kon draaien en uithalen, maar de bal wilde er niet in. Na een minuut of twing spelen was het Dave Jansen die een voorzet kon geven. Vanaf links werd de bal snoeihard tegen de lat gewerkt door Stephan Kalse. De hele eerste helft nam ZSGO/WMS het initiatief maar kon het de compacte ploeg van SC. De Eland niet kloppen.

Na de rust ging ZSGOWMS verder met waar het voor de rust gebleven was, zoeken naar doelpunten. Chico van Soelen bracht Remco Maasbommel op rechts in stelling maar ook hij wist het net niet te vinden. Aan de andere kant was SC De Eland regelmatig gevaarlijk uit de counter met de twee snelle spitsen, maar Daniël Pommerel hield zijn ploeg diverse malen op de been.

Sancho van Soelen maakte, als invaller,  de belangrijke openingstreffer
Sancho van Soelen maakte, als invaller, de belangrijke openingstreffer

Na nog twee grote kansen voor ZSGOWMS werd een half uur voor tijd Sancho van Soelen ingebracht voor Joey van den Broek. Koud in het veld kreeg Sancho van Soelen de bal van Maikel Zinhagel en schoot raak in de verre hoek, 1-0. De ban was gebroken en ZSGOWMS wist via Remco Maasbommel de bal bij Maikel Zinhagel te krijgen die keeper verraste met een shot in de korte hoek, 2-0. Dit was ook meteen de eindstand en de tweede overwinning voor ZSGOWMS.