Home / Hoofdklasse B zaterdag / Koplopers Swift en Eemdijk houden elkaar in evenwicht

Koplopers Swift en Eemdijk houden elkaar in evenwicht

In de Hoofdklasse B zaterdag stond zaterdagmiddag een topper op het programma: Swift ging op bezoek bij medekoploper Eemdijk, dat de eerste periodetitel had gepakt. Het duel eindigde in 1-1.

Voor rust viel er weinig te genieten, kansen voor beide ploegen waren schaars. Maar het waren de Amsterdammers die met een voorsprong gingen rusten. Na krap een half uur had Fidel Yilmaz zijn ploeg met een goal uit de kluts op voorsprong gezet.

Na rust kwam Eemdijk sterker voor de dag, maar Swift bleek lastig te passeren, zoals wel vaker dit seizoen. De Amsterdammers stonden verdedigend goed en loerden zelf op de counter. Topschutter Bas Buimer wist voor Eemdijk uiteindelijk toch het net te vinden, ongeveer halverwege de tweede helft. Met een aanvallende wissel probeerde Eemdijk in de slotfase nog iets te forceren, maar dat lukte niet. Daardoor bleef het bij 1-1.

Door het gelijkspel blijven Eemdijk en Swift gezamenlijk aan kop gaan. Zij worden nu gevolgd door Staphorst, NSC Nijkerk en Putten. Staphorst won op bezoek bij Flevo Boys met 0-4, NSC speelde met 1-1 gelijk tegen Putten. Het verschil tussen de koplopers en de achtervolgers bedraagt 2 punten.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend