Koppositie voor Chabab na zege in derby tegen JOS

Chabab is de troste koploper in de zondag hoofdklasse. De 1-2 zege bij stadsgenoot JOS en de nederlaag van koploper Vlissingen zorgt er voor dat de mannen van Alami Ahannach na veertien wedstrijden de ranglijst aanvoeren. Chabab speelde het laatste half uur met een man minder wegens een rode kaart voor Ramon Benavides.

Zonder het vaste centrale verdedigingsduo Alex de Bruijne (vakantie) en Van Meetelen (werk) kwam JOS er in de eerste helft tegen Chabab niet echt aan te pas. Dit trouwens zonder dat het echt gevaarlijk werd.

JOS Watergraafsmeer kreeg daar tegenover kansen via Richmond Bossman (net naast) en vlak voor rust Patrick Lokken, die zijn kopbal net over het doel zag gaan van keeper Dirven. Het tempo in de wedstrijd was van een hoog en goed niveau. Daardoor werd het publiek dus op haar wenken bediend en verveelde het zich geen minuut. Het spel golfde op en neer, met het meeste bal bezit voor Chabab. JOS Watergraafsmeer beantwoorde dat met snelle uitvallen, maar de doelpunten bleven in de eerste helft uit. Chabab trainer Alami Ahannach: “ De grootste kansen waren zeker voor JOS in de eerste helft, maar gezien het spelbeeld hadden wij misschien wel recht op een treffer.

Foto Martin van Zurk: Mo Ajnane zet Chabab vanaf elf meter op voorsprong
Foto Martin van Zurk: Mo Ajnane zet Chabab vanaf elf meter op voorsprong

Na rust het brak Chabab de wedstrijd open. In de 57 minuut bracht Mo Ajnane de stand op 0-1 door een penalty onhoudbaar via de onderkant van de lat achter Dijkstra te schieten. De wedstrijd werd hier door harder en zo stuurde scheidsrechter Wateler in de 65e minuut Chabab-verdediger Benavides weg na een gemene tackle van achteren op Paul Bekker. Hierdoor kreeg JOS Watergraafsmeer nog meer ruimte, en nam het het initiatief in de wedstrijd over en ging het nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Chabab bleef verdedigend overeind en probeerde met counters tot scoren te komen. Dat gebeurde in de 78e minuut met een diepe bal op spits Rahim Abdul, die op het randje van buitenspel door mocht gaan. Hij schoof de bal onder keeper Dijkstra door en bracht de stand op 0-2.

image1

JOS Watergraafsmeer trainer Sander Middelbeek ging alles of niets spelen en bracht een spits voor een verdediger. De druk op het doel van Chabab werd opgevoerd, en dat resulteerde in situaties waarbij JOS Watergraafsmeer twee mogelijke strafschoppen werd onthouden. Invaller Thierry van der Kooye bracht twee minuten voor tijd de stand op 1-2, maar verder kwam de thuisploeg niet.

Foto Martin van Zurk: De 1-2 van Thierry van der Kooije valt te laat om er nog een punt uit te slepen voor JOS
Foto Martin van Zurk: De 1-2 van Thierry van der Kooije valt te laat om er nog een punt uit te slepen voor JOS

Chabab is na de veertiende speelronde, door de nederlaag van Vlissingen, dus de trotse koploper. Zondag treft Chabab in Amsterdam Vlissingen. De vraag is alleen op welk veld. Ahannach: “Op Riekerhaven kunnen we echt niet spelen. Ik weet dus niet waar en of we volgende week spelen. Ik ga er wel vanuit in ieder geval, maar welke opties er allemaal zijn weet ik echt niet.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Verlag en foto’s Martin van Zurk

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!