Home / Algemeen / Kort huwelijk Faber en Overbos
Marcel Faber

Kort huwelijk Faber en Overbos

Marcel Faber verlaat aan het eind van het seizoen zaterdag tweede klasse SV Overbos. Faber was pas bezig aan zijn eerste seizoen. Overbos staat momenteel op de voorlaatste plaats in 2A maar de resultaten lagen niet te grondslag aan het niet verlengen van het contract.

Jaap de Groot, van de pr commissie van Overbos: “Helaas topt het want we hadden best willen parten of we nog een jaar met elkaar door wilden gaan. Helaas is het zo ver niet gekomen want Marcel (Faber, red.) heeft zelf aangegeven dat hij aan het eind van het seizoen zal stoppen. Hij heeft ons verteld dat dat niets met de resultaten te maken heeft maar dat drukke werkzaamheden en zijn privé leven niet te combineren valt met zijn trainerschap bij Overbos.”

Faber zou graag weer op zondag actief zijn. Voordat hij naar Overbos kwam was hij drie jaar trainer van zondag tweede klasser Foresters in Heiloo. Faber: “Ik dacht dat ik het allemaal kon combineren maar het is zwaarder dan ik dacht. Mijn kinderen voetballen ook op zaterdag en met mijn werk is het soms ook lastig. Ik heb dat zelf aan de club aangegeven. Het hefet dus niets te maken met de resultaten. Ik vind het jammer om te vertrekken maar het gaat gewoon niet samen.”

Faber heeft inmiddels ook al een nieuwe club gevonden. Faber: “Het kwam een beteje op mijn pad. Ik was niet op zoek maar de club van mijn kinderen zocht een trainer. Volgend seizoen train ik dus zondag vierde klasser Spaarnwoude. Mijn ambitie is om in de toekomst wel weer wat hoger te trainen maar voorlopig is dit prima.”

Overbos is inmiddels bezig met haar zoektocht naar een nieuwe trainer. Op de website van de club heeft het een profielschets geplaatst. De club heeft onder leiding van hoofd technischezaken Ashley Nolten een commissie samengesteld die de komende weken aan de slag zal gaan om een nieuwe trainer te vinden. De beoogd trainer zal in ieder geval affiniteit moeten hebben met jeugdvoetbal want Overbos hecht veel waarde aan het doorstromen van de eigen jeugd. Naast het trainer van het eerste en tweede elftal zal hij ook de onder 23 moeten begeleiden en nauw moeten overleggen met de trainer van de A1.