Kortere procedure tuchtzaken

De KNVB heeft laten weten dat het in bepaalde tuchtzaken  een kortere procedure zal hanteren. Met  name om in de eindfase van de competitie een eerlijker verloop te waarborgen, is de zogenaamde verkorte procedure voor afwikkeling van tuchtzaken van toepassing. Met ingang van donderdag 15 maart is deze van toepassing.

Deze regeling is niet op alle zaken van toepassing. De regel wordt alleen toegepast indien:
– een wedstrijd niet is gespeeld of niet is uitgespeeld
– er gemotiveerd aangifte is gedaan van een niet gerechtigde speler
– sprake is van ernstige ongeregeldheden, voor, tijdens of na de wedstrijd, waarbij het districtsbestuur van de KNVB verzoekt om toepassing van de verkorte procedure

Dit betekent dat alle rapporten en verklaringen, zoals in bovenstaande situaties is beschreven, binnen één werkdag na de wedstrijd in het bezit van de afdeling tuchtzaken van het district moeten zijn. De verklaringen dienen bij voorkeur per e-mail (west1-tuchtzaken@knvb.nl) te worden verzonden, met nazending van het origineel of van een print met handtekening per post. Door toepassing van deze procedure is het mogelijk dat de tuchtcommissie sneller uitspraken doet.

De verkorte procedure is van toepassing op alle wedstrijden die behoren tot competities van de A-categorie zowel bij veldvoetbal als bij zaalvoetbal. De regeling van de verkorte procedure is opgenomen in het Reglement Tuchtrechtspraak Amateurvoetbal, titel 7, artikelen 90 tot en met 100 en terug te lezen in het bewaarnummer of op de website van KNVB district West I.

Dity bericht werd verstuurd door Guus Posthumus, districtsmanager KNVB West 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)