Koude douche voor FC Aalsmeer in Heiloo

FC Aalsmeer beleefde sportief gezien een vervelende avond in Heiloo. De ploeg van Ted Verdonkschot, die in de competitie als promovendus zo goed voor de dag komt in de Eerste klasse B, leed een 4-0 nederlaag tegen de Foresters voor de KNVB districtsbeker. Aalsmeer is door dit resultaat uitgeschakeld.

De Foresters uit Heiloo, de nummer twee van de derde klasse A, won ogenschijnlijk met gemak van FC Aalsmeer. Verdonkschot had wel enkele wijzigingen toegepast in de basisopstelling, nog altijd stond er dinsdagavond een representatief team aan de aftrap. Zo mocht onder andere doelman Saverio Zondag minuten maken ten faveure van Marijn van Wandelen. Verder stonden er in elke linie grotendeels bekende namen opgesteld, tegen een gedreven Foresters.

Met de 0-0 ruststand was er nog niet veel aan de hand. Foresters deed het goed, ze kwamen beter voor de dag dan Aalsmeer. Aalsmeer kreeg wel een heel goede kans via Luke Vahle voor rust, hij kopte tegen de lat.

De thuisploeg, getraind door de pas 23-jarige Robbert Michielsen, die wordt bijgestaan door de ervaren, Forestersman, Tristan Ooms (AZ, Telstar, Emmen) komt na rust op een 1-0 voorsprong door Thomas van Dijk. De rechterspits is onnavolgbaar deze avond en schiet de bal van dertig meter over doelman Zondag.

Aalsmeer probeert vervolgens de gelijkmaker te forceren, maar vergeet daarbij de restverdediging. Teveel spelers liepen voor de bal, waar Foresters knap onderuit kon spelen. Uiteindelijk kwamen de Aalsmeerders overal een stapje te laat, gaven te veel ruimte weg, tegen een goed voetballend Foresters. Hidde Postma (2) en Spike Boersen maakten op het einde van de wedstrijd het verschil in doelpunten pijnlijk zichtbaar: 4-0.

,,We staan weer met beide benen op de grond”, reageerde Verdonkschot na afloop. ,,Soms loopt het niet. Voor ons een ‘wake-up call’ voor aanstaande zaterdag. Dan zal het beter moeten, iedereen weet dat gerust wel. We waren dinsdagavond te lichtzinnig. Positief is dat we meerdere spelers, die terugkomen uit blessures, minuten hebben kunnen geven. Jammer is wel dat we nu uit het bekertoernooi liggen.”

Zaterdag 25 november speelt Aalsmeer tegen subtopper Victoria uit Loosdrecht. Aalsmeer hijgt een andere ‘Gooische’ ploeg in de nek. Bij winst op de Victorianen neemt Aalsmeer de koppositie over van BFC uit Bussum, die niet in actie komen. Het duel op eigen sportpark vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Degirmenci.

Kijk hier voor het volledige programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)