JOS - ARC

Krakkemikkig JOS/ Watergraafsmeer onderuit tegen ARC

In een doelpuntrijk duel moest JOS/ Watergraafsmeer zijn meerdere erkennen in ARC uit Alphen aan den Rijn. De Amsterdamse ploeg is daardoor nu echt het zicht verloren op de top van de Vierde divisie. Het behalen van een prijs(je) – toch wel stiekem een stip op de horizon in de Watergraafsmeer – zal nog een flink karwei worden.

De Amsterdammers hebben in een – qua score(verloop) – spectaculair duel met 3-4 verloren en staan nu vijfde in de Vierde divisie met AFC’34 voor zich, dat zes verliespunten minder heeft. Het gaatje naar beneden met de nummer zes is groot genoeg. Het klinkt gek, maar het duel tussen JOS en ARC was een duel der middenmoters. Trainer-coach Cor ten Bosch moest toch aardig wat puzzelen voor de wedstrijd met een vollere blessure- en ziekenboeg. Zo is aanvoerder Tol nog zeker enkele weken niet beschikbaar, door de opgelopen kwetsuur vorige week in Purmerend.

JOS - ARC

Strafschop

De eerste helft werd het afwachtende ARC twee keer beloond en bijna stond JOS zelfs voor een schier onmogelijke opgave. De beste kans voor JOS was voor Boris Santen in de beginfase, maar zijn spectaculaire omhaal had geen kracht genoeg. FC Aalsmeer aanwinst Yassin Kaabouni zette zijn huidige ploeg ARC na een fraaie solo op 0-1. Tien minuten voor rust leek de uitploeg de 0-2 te vieren, maar arbiter Tulen zette daar een streep doorheen. De ’technologie’ toonde aan dat het buitenspel was. Na een wisselmoment vlak voor rust kwam ARC uit het niets op een 0-2 voorsprong door een gegeven strafschop, nadat Arjan Ouwendijk onreglementair werd gevloerd in de zestien van JOS. Voor Boyd Baatje een koud kunstje, hij stuurde JOS-keeper Bas Schol de verkeerde hoek in. 

JOS - ARC

Spannend

Direct na rust kon Jurre Duijn JOS terug in de wedstrijd brengen: 1-2. Maar, ARC had Matt Veerhuis en hij vergrootte de marge veel te snel weer tot twee: 1-3. Tien minuten later kwam JOS opnieuw weer wat dichterbij. Luciandro Andeloe maakte er 2-3 van, maar in een weinig overtuigende slotfase lag de 2-4 van Neal Arnoldus bij Schol in het net. ARC kreeg daarvoor ook al een grote mogelijkheid om het duel in het slot te gooien, maar Schol kon opgelucht ademhalen. Dat Boris Santen (3-4) het toch weer spannend wist te maken, was tekenend voor het doorzettingsvermogen van JOS, maar de thuisnederlaag werd een feit.

JOS - ARC

Door de nieuwe nederlaag blijft JOS op vijfendertig punten staan uit éénentwintig duels. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de vierde divisie.

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)