Kruisbandblessure zet dikke streep door seizoen Jeffrey Sam-Sin (OFC)

OFC moet het komend seizoen stellen zonder Jeffrey Sam-Sin. De 28-jarige middenvelder, die overkwam van Koninklijke HFC, heeft tijdens de zomerstop op een onschuldig zaalvoetbaltoernooi zijn kruisband afgescheurd.

Op het moment dat het gebeurde, was Sam-Sin behoorlijk stellig. Nog niet wetende wat de exacte blessure was, zei hij al tegen zichzelf: als dit mijn kruisband is, stop ik ermee. Drie weken later – Sam-Sin was nog op vakantie gegaan – kwam zijn orthopeed met de uitslag van de mri-scan. “Tijdens mijn vakantie ging het goed, dus dan blijf je hoop houden. Het was een tik om alsnog te horen dat mijn kruisband was afgescheurd.”

Het overkwam hem eerder. Ruim drie jaar geleden was het de kruisband van zijn rechterknie, nu zijn linker. In die revalidatie had Sam-Sin het erg lastig. De lessen die hij heeft geleerd, neemt de middenvelder mee voor de komende maanden. “Dat was echt een mentale klap. Ik was emotioneel gebroken. Nu vind ik het ook verschrikkelijk, overwoog ik zelfs om te stoppen. De eerste drie maanden zijn heel erg, moet je zes weken plat liggen en daarna zes weken met krukken. Dat wilde ik niet meer. Ik wist niet op wat voor niveau ik terug zou keren. Waar doe ik het dan voor?”

Toch vond Sam-Sin het vertrouwen om vol voor zijn revalidatie te gaan. Nu stoppen zou een roemloos einde van zijn loopbaan betekenen. Een quote van Zlatan Ibrahimovic (‘Alleen Zlatan bepaalt wanneer hij stopt’) bleef in zijn hoofd hangen. Daarnaast kreeg de middenvelder ook steun van zijn orthopeed Bas Pijnenburg. “Hij overtuigde mij dat ik na een operatie gewoon terug kan keren op niveau. Mits ik er alles aan doe. Ik ga er vol voor in de revalidatie.”

Sam-Sin kon direct terecht om onder het mes te gaan, maar heeft de operatie nog even uitgesteld. Het maakt voor hem weinig uit of hij in mei of juni helemaal hersteld is; er is toch een dikke streep door het seizoen gezet. “Het is een weggegooid seizoen”, zegt Sam Sin teleurgesteld. Hoe de toekomst ervoor staat, is nog onduidelijk. “OFC zal mij altijd steunen, en dat is ook een heel fijn gevoel, maar we moeten nog praten over de toekomst. Ik vond het al moeilijk om bij de eerste training toe te kijken.”

Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC