Kubilay Koylu goud waard voor De Dijk tijdens knappe zege op ODIN’59

Hoewel degradatie naar de Hoofdklasse nauwelijks onafwendbaar is, geeft De Dijk nog altijd niet op. De ploeg van Kees Oostermeijer boekte een knappe en verrassende 3-5 overwinning bij ODIN’59 en heeft hierdoor de rode lantaarn van de Derde Divisie zaterdag weer aan Achilles’29 gegeven.

Na een smadelijke 0-7 nederlaag tegen ASWH leek het doek al te zijn gevallen aan de Schellingwouderdijk. In Heemskerk was dat niet terug te zien. “Wij hebben tegen elkaar gezegd dat voetbal raar is en alles kan gebeuren. We gaan deze laatste wedstrijden onze tanden zien, met onze borst vooruit en alles eruit halen”, zegt Kubilay Koylu, die met twee goals en twee assists van onschatbare waarde was voor de Amsterdammers.

In de tweede minuut opende de aanvaller de score, met twee treffers in zeer kort tijdsbestek achter elkaar – vijftiende en zestiende minuut – draaide Thom de Vries de stand om namens ODIN’59. De Dijk gaf zich nog niet gewonnen. Op aangeven van Koylu tekende Zakaria Bourik voor de gelijkmaker en even later kon de aanvaller zelf de 2-3 maken nadat hij doelman Mike van Vliet uitspeelde.

Doordat ODIN’59 veel ruimte achter de verdediging liet, kreeg Koylu regelmatig alle vrijheid om te doen wat hij wilde. “Ik ben gevaarlijk in de diepte”, grinnikte de vertrekkende aanvaller. Na een klein uur spelen kwam de thuisploeg toch weer op gelijke hoogte via Jeffrey Klijbroek. In de laatste vijf minuten stelde De Dijk de zege alsnog veilig. Uit een steekbal van Koylu pikte de ingevallen Damien Menzo zijn doelpuntje mee en A-junior Hussam Dowaah bepaalde vervolgens de eindstand op 3-5.

Alleen rekenkundig heeft De Dijk nog een kans om directe degradatie te ontlopen. De achterstand op nummer zestien SJC bedraagt, met nog drie speelronden te gaan, zeven punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Archieffoto: José Mol