Kuijvenhoven leidt Swift met hattrick langs Aalsmeer

Swift heeft zonder moeite afgerekend met Aalsmeer. In Amsterdam-Zuid won de ploeg van Kees Oostermeijer met ruime cijfers van de hekkensluiter (4-0). Aanvaller Tobias Kuijvenhoven was met een hattrick in de tweede helft de belangrijke man aan de kant van de Amsterdammers.

Na een onderhoudend begin kwam Swift na twaalf minuten op voorsprong via Tim Steij. De aanvaller kreeg genoeg ruimte om uit te halen en schoot de openingstreffer onbereikbaar in de korte hoek. Ondanks de vroege achterstand gaf Aalsmeer nog niet gewonnen, al waren ze niet bij machten om iets gevaarlijks te bewerkstelligen. Meer dan een schot van Salih Yildiz in het zijnet wist het team van Anthony Servinus niet te creëren.

Het duurde tot het begin van de tweede helft voordat er weer een grote kans was. Dit was echter wel meteen de genadeklap voor Aalsmeer. Een slechte terugspeelbal van Bart de Jong werd onderschept door Tobias Kuijvenhoven, die doelman Ray Smidt omspeelde en voor de 2-0 zorgde. Aalsmeer kon daarna niet meer gevaarlijk zijn en Swift hield de controle over de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Nadat invaller Tijs Boeting van de bal werd gewerkt in het strafschopgebied, besloot scheidsrechter Henshuijs de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje was weggelegd voor Kuijvenhoven, die zijn tweede van de middag maken. Het werd voor Aalsmeer zelfs nog erger. In de slotminuten maakte Kuijvenhoven zijn hattrick compleet door de bal onbereikbaar in de verre hoek te schieten.

Swift - Aalsmeer

Door de ruime zege doet Swift goede zaken in de eerste klasse B. De Amsterdammers zagen concurrent Zwaluwen ’30 verliezen, waardoor het gat nu vier punten is. Het verschil met koploper Rijnvogels blijft zeven punten, met nog zes wedstrijden te gaan. Voor Aalsmeer begint de tijd te dringen. Zij staan negen punten achter de concurrentie en lijken serieus rekening te moeten houden met degradatie, na één seizoen in de eerste klasse.

Swift-trainer Kees Oostermeijer was gematigd tevreden na afloop. “De ruime overwinning voelt lekker, al hebben we niet goed gespeeld. We lieten te weinig zien, het voetbal was weg toen de wedstrijd na de 2-0 was beslist. Dat kan eigenlijk niet.” Volgende week moeten de Amsterdammers aan de bak, op bezoek bij concurrent Zwaluwen ’30. Bij een overwinning lijkt de tweede plaats zeker. “De stand telt tijdens de wedstrijd niet, we willen gewoon laten zien hoe goed we kunnen spelen. Daarnaast blijft nacompetitie (tweede of derde plek) ons doel.”

Terwijl Swift bovenin strijdt om promotie, zal Aalsmeer alle zeilen bij moeten zetten om nog onderin weg te komen. “We blijven positief, al wordt het met een achterstand van negen punten erg lastig voor ons“, aldus trainer Anthony Servinus, die de hoop nog niet heeft opgegeven. “We geloven er nog steeds in, al moeten we wel reëel blijven. Het worden zes finales voor ons. Als we nu al de handdoek in de ring gooien, kunnen we net zo goed thuisblijven. We gaan er gewoon voor.”

Verslag & Foto’s: Joachim van der Marck

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB