Ricky Kumar - Foto: Ton van Eenennaam

Kumar stopt bij AMVJ: “Ik wil zelf de slingers ophangen en door de voordeur vertrekken”

Het is over en uit voor AMVJ-trainer Ricky Kumar. Na zeven seizoenen bij de Amstelveense vereniging heeft hij besloten om het komende seizoen niet voor de spelersgroep te staan.

“Afgelopen dinsdag heb ik het tegen het bestuur van AMVJ gezegd en dat was best emotioneel”, licht de oefenmeester toe. “Na zeven jaar heb ik besloten om de club te verlaten. De club wilde wel door, maar ik denk dat het beter is als iemand anders het stokje overneemt.”

Met AMVJ heeft hij in de afgelopen seizoenen veel meegemaakt. “Het waren zeven gigantische jaren, waarin we veel doorgemaakt hebben. Zo deden we mee aan de bovenkant van de tweede klasse, maar degradeerden we het afgelopen seizoen.” En toch besloot Kumar om er steeds een jaar bij AMVJ aan te plakken, ondanks dat hij wel eens door clubs gepolst was om de overstap te maken.

Dit seizoen leek als een nachtkaars uit te gaan voor de Amstelveners. “Na een paar keer niet winnen waren we afgezakt naar de zevende plaats, maar de verschillen zijn klein. Dus we willen nog knokken voor een plaats in de nacompetitie.” Daarvoor heeft AMVJ dit weekend goede zaken gedaan. Op het eigen sportpark werd SV Hoofddorp weggeblazen, het werd maar liefst 13-0.

Voor Kumar was AMVJ zijn eerste trainersklus. “Ik ben blij dat AMVJ mij deze kans heeft gegeven en ik heb mij uitstekend kunnen ontwikkelingen.” Alleen heeft hij dus wel besloten om de club te verlaten. “Ik ben te veel met randvoorwaarden bezig geweest, terwijl ik me meer op het voetbal wil richten.” Wel wil de oefentrainer volgend seizoen actief blijven in het spelletje. “Normaal gesproken moet je niet je oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt, maar dat vond ik niet netjes naar AMVJ. Dus ik zie wel wat er op mijn pad komt voor volgend seizoen, want voetbal is en blijft mijn passie.”

Na de 13-0 overwinning had Kumar het zijn selectie verteld: “Dat was natuurlijk een bizar moment.” Nu gaat de blik weer op de competitie, want hij en manschappen gaan vol aan de bak voor een plek in de nacompetitie. “Ik wil zelf de slingers ophangen en dan uiteindelijk via de voordeur vertrekken”, besluit Kumar.

Archieffoto: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)