Kurbegovic bewijst waarde voor Chabab

Chabab blijft vastbesloten om zich te handhaven in de topklasse. Vanmiddag werd er thuis met klinkende cijfers (4-0) gewonnen van HBS. Selmo Kurbegovic werd de man van de wedstrijd. Na een stroeve start bij zijn nieuwe club na de winterstop met twee rode kaarten, bewees hij vandaag zijn waarde. In samenwerking met Jamal Dibi was hij een plaag voor de HBS verdediging en scoorde hij tweemaal. Chabab staat nog steeds boven de rechtstreekse degradatiestreep, maar de spanning onderin de topklasse is groot.

Dat Kurbegovic kan voetballen bewijst zijn cv. Eerder berichtten wij dat hij eerder dit seizoen nog in de voorronde van de Champions League actief was. Toch kon hij het nog moeilijk bewijzen bij Chabab. Uit frustratie pakte hij al snel twee rode kaarten bij zijn eerste wedstrijden. Vandaag liet hij eindelijk zijn voeten spreken. Het eerste doelpunt van Chabab bereidde hij voor met een prachtig hakje. Brahim Attalj rondde beheerst af. Kort hierna zette Kurbegovic een combinatie op met Jamal Dibi. Kurbegovic rondde af door de benen van de keeper. Bij het derde doelpunt gaf Dibi een keurige pass op Kurbegovic, die met buitenkans links weer fraai scoorde. Zo was het na een half uur spelen beslist vanmiddag op Riekerhaven en dit terwijl Chabab zeer slordig aan de wedstrijd begon. In de eerste minuten werden een paar ballen zo in de voeten van de tegenstander geschoven. HBS profiteerde hier niet van en daarna was het Chabab wat de touwtjes in handen nam. Bij rust een ontspannen 3-0 dus.

07042013Chabab-HBS1

Na rust een paar kleine pogingen van HBS, alvorens Kurbegovic en Dibi weer van zich lieten spreken. Eerst was het Kurbegovic die een makkelijk verdiende strafschop kreeg. Dibi schoot vanaf elf meter echter te zacht in de hoek, waardoor de keeper hem weg kon tikken. De wedstrijd werd definitief beslist door een mooie pass van Dibi op Zohair Chiddi, die de bal langs de keeper tikte, waarna hij simpel kon afwerken. Op de 4-0 overwinning viel helemaal niets af te dingen en mocht Chabab dit spel voort kunnen zetten in het slot van de competitie, dan is de kans groot dat de Amsterdammers kunnen overleven.
Foto’s: John Beckman