Kwakkelend Aalsmeer krijgt goed presterend AFC op bezoek

Aanstaande zaterdag staat onze wedstrijd van de week in het teken van twee promovendi in de eerste klasse A. De kampioen van de tweede klasse B van afgelopen seizoen (FC Aalsmeer) ontvangt dan de kampioen van de tweede klasse A (AFC).

AFC doet het als promovendus niet onaardig in de eerste klasse. De ploeg, met Joey Singels (bij afwezigheid van Floris Dokkum) als aanvoerder, heeft na vijf wedstrijden tien punten verzameld en bezet daarmee een knappe derde plek op de ranglijst. “We wisten dat we het lastig zouden krijgen in de eerste klasse, maar de resultaten vallen mee. Als we iedere wedstrijd 110% geven, hebben we tegen iedereen een kans.”

In tegenstelling tot AFC heeft Aalsmeer niet bepaald een droomstart van de competitie. Met slechts drie punten is het de hekkensluiter van de competitie. “Het klinkt misschien raar, maar we hebben eigenlijk iedere wedstrijd knullig verloren”, zegt aanvoerder Burak Sitil. “Alleen tegen De Merino’s hebben we verdiend verloren. In de andere wedstrijden waren we in principe gelijkwaardig aan de tegenstander maar vergeten we de kansen af te maken. We verliezen die drie wedstrijden ook maar met 1-0. Dat zegt wel genoeg.”

Foto Jaap Maars | Burak Sitil is ook in de eerste klasse aanvoerder van FC Aalsmeer.
Foto Jaap Maars | Burak Sitil is ook in de eerste klasse aanvoerder van FC Aalsmeer.

De verdediger heeft na vijf wedstrijden wel het verschil gezien tussen de eerste en tweede klasse. “We zijn natuurlijk wel pas net onderweg, maar je merkt dat de fouten die je maakt gelijk worden afgestraft. Daarnaast krijg je niet zoveel kansen als in de tweede klasse. Gelukkig creëren we nog wel mogelijkheden. We zullen echter een stuk effectiever moeten worden.”

Ook Singels weet dat zijn ploeg dit seizoen iedere wedstrijd vol aan de bak moet. “Er zitten geen pannenkoeken meer tussen. Vorig seizoen konden we nog wel eens wedstrijden op 70% winnen, maar dat is er nu niet meer bij. Iedereen is ongelooflijk fit en iedere wedstrijd is zwaar. Toch merken we dat we zeker niet minder zijn dan de andere ploegen.”

Waar beide ploegen handhaven als doelstelling hebben, kan AFC misschien al een deurtje verder kijken. “Handhaven is nog steeds onze doelstelling. Er zijn pas vijf wedstrijden gespeeld en als we er na tien wedstrijden nog zo voor staan kunnen we misschien kijken of er nog meer mogelijk is. Het kan zomaar dat je nu een paar wedstrijden op rij puntverlies lijdt en je opeens weer middenmoter bent. Het gaat inderdaad bovenverwachting goed, maar we moeten nu gewoon onze punten blijven pakken en dan zien we wel waar we eindigen. Als we ons weten te handhaven, is het voor mij sowieso al een geslaagd seizoen.”

joey-singels-afc-tom-poederbach
Foto: Tom Poederbach | Joey Singels vorig seizoen in actie tijdens de met 0-0 gelijkgespeelde wedstrijd bij Castricum

Sitil maakt zich na vijf speelrondes nog geen zorgen. Hij is op dit moment vooral bezig om fit te raken voor het duel van zaterdag. “De kans is groot dat ik zaterdag gewoon speel. Ik liep drie weken geleden tegen JSV Nieuwegein een blessure aan mijn hiel op en dat is nog steeds niet helemaal over. Ik ben in de wedstrijden wel gewoon in actie gekomen en heb vooral geprobeerd om doordeweeks rust te houden wanneer het kon. Ik ga er vanuit dat ik zaterdag fit ben om te spelen.”

Singels is ervan overtuigd dat AFC met de huidige selectie een rol van betekenis kan spelen: “Onze kracht ligt hem er vooral in dat we grotendeels bij elkaar zijn gebleven en er een paar versterkingen hebben bijgekregen. Daarnaast zijn we allemaal vrienden met een enorme winnaarsmentaliteit en dat maakt ons een sterke ploeg.”

Sitil kijkt uit naar het treffen zaterdag. “Het zal een spannende wedstrijd worden met veel strijd en inzet. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn en ik hoop dat wij aan het langste eind trekken.”

Aalsmeer – AFC is deze week onze wedstrijd van de week. Kijk maandag bij ons op de site voor een uitgebreide samenvatting van het duel.

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)